Home / Luchtvaart / Volgende IATA-top in Seoul

Volgende IATA-top in Seoul

Volgende IATA-top in Seoul

IATA houdt haar top in 2019 in Seoul, Zuid-Korea. Na Sydney dit jaar zal de Zuid-Koreaanse hoofdstad het toneel zijn van het grootste jaarlijkse evenement van airlines.

In de wandelgangen van de huidige AGM in Sydney werd Helsinki, niet Seoul, steeds genoemd als stad voor de IATA-top in 2019. Vermoedelijk was dit ook de bedoeling, maar is er iets tussengekomen.

Dat moet op het laatste moment zijn gebeurd. De airline die optreedt als de volgende gastheer – Korean Air in dit geval – geeft gewoonlijk aan het eind van de tweede en laatste dag een korte presentatie van zichzelf. Dat was nu niet het geval.

De locatie voor de annual general meeting (AGM) van IATA wordt verdeeld over de continenten, maar is ook afhankelijk van de plaatselijke mogelijkheden. Zo vermijdt IATA conflictgebieden.

Ook moet de infrastructuur geschikt zijn. Om te beginnen dient het een stad te zijn met goede verbindingen via de lucht. Er moet een groot congrescentrum staan en een aantal tophotels om de ruim duizend deelnemers te kunnen accommoderen. Vandaar dat AGM’s zelden in Afrika worden gehouden. 2013 was een uitzondering, toen streek IATA neer in Kaapstad.

De meeste summits (vier) hadden de afgelopen twaalf jaar plaats in Azië, inclusief het Midden-Oosten, drie maal was het in Europa, ook drie keer in Noord- en Midden-Amerika, terwijl Afrika en Australië elk één AGM organiseerden.

 

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Een Vlijtig Liesje voor KLM

Een Vlijtig Liesje voor KLM

18/10/2019

KLM heeft haar tweede Boeing 787-10 Dreamliner ontvangen na een ‘ferry-vlucht’ vanuit de fabriek in Charleston, South Carolina. Het toestel heeft de naam Vlijtig Liesje gekregen. Alle Dreamliners van KLM…

Flybe wordt Virgin Connect

Flybe wordt Virgin Connect

17/10/2019

Flybe zal vanaf volgend jaar verdergaan als Virgin Connect. De regionale Britse carrier werd begin 2019 overgenomen door een consortium onder leiding van Virgin Atlantic. Virgin neemt de felrode bedrijfskleur…

Netwerk IoT op Schiphol

Netwerk IoT op Schiphol

17/10/2019

Schiphol heeft haar eigen netwerk voor Internet of Things-toepassingen volledig uitgerold. Er is  dekking in alle publieke gebieden zoals aankomst- en vertrekhallen, lounges, pieren en op Schiphol Plaza, evenals niet-publieke…

MoU met China Eastern

MoU met China Eastern

16/10/2019

Air France, KLM en China Eastern Airlines hebben vandaag in Shanghai een Memorandum of Understanding (MoU) getekend om hun huidige joint venture uit te breiden met Virgin Atlantic. De vergrote…