Home / Luchtvaart / Volgende IATA-top in Seoul

Volgende IATA-top in Seoul

Volgende IATA-top in Seoul

IATA houdt haar top in 2019 in Seoul, Zuid-Korea. Na Sydney dit jaar zal de Zuid-Koreaanse hoofdstad het toneel zijn van het grootste jaarlijkse evenement van airlines.

In de wandelgangen van de huidige AGM in Sydney werd Helsinki, niet Seoul, steeds genoemd als stad voor de IATA-top in 2019. Vermoedelijk was dit ook de bedoeling, maar is er iets tussengekomen.

Dat moet op het laatste moment zijn gebeurd. De airline die optreedt als de volgende gastheer – Korean Air in dit geval – geeft gewoonlijk aan het eind van de tweede en laatste dag een korte presentatie van zichzelf. Dat was nu niet het geval.

De locatie voor de annual general meeting (AGM) van IATA wordt verdeeld over de continenten, maar is ook afhankelijk van de plaatselijke mogelijkheden. Zo vermijdt IATA conflictgebieden.

Ook moet de infrastructuur geschikt zijn. Om te beginnen dient het een stad te zijn met goede verbindingen via de lucht. Er moet een groot congrescentrum staan en een aantal tophotels om de ruim duizend deelnemers te kunnen accommoderen. Vandaar dat AGM’s zelden in Afrika worden gehouden. 2013 was een uitzondering, toen streek IATA neer in Kaapstad.

De meeste summits (vier) hadden de afgelopen twaalf jaar plaats in Azië, inclusief het Midden-Oosten, drie maal was het in Europa, ook drie keer in Noord- en Midden-Amerika, terwijl Afrika en Australië elk één AGM organiseerden.

 

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Codeshare KLM en ITA 

Codeshare KLM en ITA 

05/12/2021

KLM en ITA Airways zijn een codeshare aangegaan, waardoor passagiers van beide carriers tickets kunnen boeken naar elkaars bestemmingen. KLM en ITA bieden daarnaast ‘gemakkelijke overstapmogelijkheden’ aan op de luchthavens…

FB-Miles langer geldig

FB-Miles langer geldig

04/12/2021

Flying Blue, de divisie voor frequent flyers van Air France-KLM, heeft de geldigheid van de gespaarde miles opnieuw verlengd. “Vanwege de coronacrisis hebben wij in 2020 beloofd dat wij u in…

NDC-deal Travelport en IAG 

NDC-deal Travelport en IAG 

02/12/2021

Travelport heeft een overeenkomst gesloten met de vier leden van de International Airlines Group (IAG) over NDC, de New Distribution Capability. Dit heeft het technologiebedrijf donderdag bekendgemaakt. IAG bestaat uit…

Trein wint terrein op vliegtuig

Trein wint terrein op vliegtuig

02/12/2021

Grote bedrijven nemen voor zakenreizen ‘steeds vaker’ de trein in plaats van het vliegtuig, zo blijkt uit een analyse van de Werkgroep Internationale Trein. Het onderzoek vond plaats vóór de…