Home / Luchtvaart / Volgende IATA-top in Seoul

Volgende IATA-top in Seoul

Volgende IATA-top in Seoul

IATA houdt haar top in 2019 in Seoul, Zuid-Korea. Na Sydney dit jaar zal de Zuid-Koreaanse hoofdstad het toneel zijn van het grootste jaarlijkse evenement van airlines.

In de wandelgangen van de huidige AGM in Sydney werd Helsinki, niet Seoul, steeds genoemd als stad voor de IATA-top in 2019. Vermoedelijk was dit ook de bedoeling, maar is er iets tussengekomen.

Dat moet op het laatste moment zijn gebeurd. De airline die optreedt als de volgende gastheer – Korean Air in dit geval – geeft gewoonlijk aan het eind van de tweede en laatste dag een korte presentatie van zichzelf. Dat was nu niet het geval.

De locatie voor de annual general meeting (AGM) van IATA wordt verdeeld over de continenten, maar is ook afhankelijk van de plaatselijke mogelijkheden. Zo vermijdt IATA conflictgebieden.

Ook moet de infrastructuur geschikt zijn. Om te beginnen dient het een stad te zijn met goede verbindingen via de lucht. Er moet een groot congrescentrum staan en een aantal tophotels om de ruim duizend deelnemers te kunnen accommoderen. Vandaar dat AGM’s zelden in Afrika worden gehouden. 2013 was een uitzondering, toen streek IATA neer in Kaapstad.

De meeste summits (vier) hadden de afgelopen twaalf jaar plaats in Azië, inclusief het Midden-Oosten, drie maal was het in Europa, ook drie keer in Noord- en Midden-Amerika, terwijl Afrika en Australië elk één AGM organiseerden.

 

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
China erkent ‘EU-airline’

China erkent ‘EU-airline’

11/07/2019

De Europese Unie en China hebben een nog goed te keuren ‘horizontale luchtvaartovereenkomst’ gesloten waarin het principe van de EU-airline wordt erkend. Bijna vijftig landen deden dit al eerder, maar…

Nieuwe topman Norwegian

Nieuwe topman Norwegian

11/07/2019

Bjørn Kjos, één van de oprichters van Norwegian Air, is na zeventien jaar opgestapt als CEO. Kjos blijft wel aan als adviseur, maar draagt de leiding over aan Geir Karlsen,…

Vliegtaks in Frankrijk 

Vliegtaks in Frankrijk 

10/07/2019

Frankrijk voert volgend jaar een vliegtaks in voor alle vertrekkende passagiers, zo heeft de minister van transport bekendgemaakt. De opbrengst gaat naar ‘groen vervoer.’ Op binnenlandse of Europese vluchten in…

Afscheid Alders van ORS

Afscheid Alders van ORS

09/07/2019

Hans Alders heeft vanmiddag afscheid genomen van de Omgevingsraad Schiphol (ORS), na een voorzitterschap van 12,5 jaar. Zijn opvolger is Pieter van Geel, voor een interim-periode. Tijdens een symposium in…