Home / Luchtvaart / Vluchten Transavia tussen Schiphol en Orly, nieuwe organisatievorm

Vluchten Transavia tussen Schiphol en Orly, nieuwe organisatievorm

Vluchten Transavia tussen Schiphol en Orly, nieuwe organisatievorm

Transavia France gaat begin juni vliegen tussen Schiphol en Orly, zo is vrijdag bekendgemaakt. Transavia Nederland en France raken in toenemende mate met elkaar vervlochten, zo blijkt ook uit een overkoepelende organisatievorm, onder de naam Transavia Company.

Met de verbinding, vijf vluchten per week tussen Schiphol en Orly, aan de zuidkant van Parijs, sluit Transavia voor het eerst de twee netwerken van de Nederlandse (airlinecode HV) en Franse poot (code TO) in de hubs op elkaar aan.

De vluchten lijken niet alleen bedoeld om een nieuwe, goedkopere vliegverbinding op te zetten tussen Amsterdam en Parijs, het is straks ook mogelijk over te stappen op Orly of Schiphol op vluchten van HV en TO over en weer. In oktober wordt daarom de frequentie opgevoerd naar acht vluchten per week en in de zomer van 2016 moeten dit er “ten minste twaalf per week” zijn, liet het bedrijf vrijdag weten.

Intussen is door moederbedrijf Air France-KLM een nieuwe overkoepelende constructie bedacht voor Transavia Nederland en Transavia France, onder de naam Transavia Company. De twee poten opereerden tot nu toe grotendeels los van elkaar.

Een plan om buiten Nederland en Frankrijk bases te openen in Europa onder de naam Transavia Europe moest de directie van Air France-KLM vorig jaar september intrekken na een tweeweekse staking van de piloten van Air France.

Maar nu is er dus Transavia Company, waarvan de voormalige CEO van Transavia Nederland, Bram Gräber, de topman is. In een reactie tegen Zakenreis omschrijft Gräber dit zelf als volgt: “Transavia Company is het vehikel dat de Boeing-order plaatste en inderdaad ben ik verantwoordelijk voor dat vehikel.”

Gräber, die ook de beoogde topman voor Transavia Europe was, zegt de “coördinatie en aansturing” van de “Transavia-ambities” te zullen aansturen, voor zowel het Nederlandse als het Franse deel. Hoe dit precies wordt ingevuld kan (of wil) Gräber nog niet zeggen. “Daar zullen we de komende maanden nog wel mee bezig zijn.”

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Corona doodsteek voor HNA

Corona doodsteek voor HNA

21/02/2020

De Chinese overheid is van plan de verlieslijdende HNA Group te nationaliseren. HNA, met een reeks airlines in portefeuille en belangen in hotels en banken, sukkelde de afgelopen jaren al….

Kleine groei BCD Travel

Kleine groei BCD Travel

20/02/2020

Zakenreisorganisatie BCD Travel is in 2019 licht gegroeid, met een omzetstijging van één procent naar 27,5 miljard dollar, waarvan 10,9 miljard uit de omzet van partners. BCD Travel is onderdeel…

Air France-KLM: winst daalt

Air France-KLM: winst daalt

20/02/2020

Air France-KLM heeft over 2019 aanzienlijk minder winst gemaakt dan een jaar eerder. Zowel bij Air France als KLM daalden de resultaten. Voor de groep kromp de operationele winst met…