Home / Luchtvaart / Air France naar Teheran

Air France naar Teheran

Air France naar Teheran

Air France hervat na acht jaar afwezigheid vanaf april 2016 de vluchten op Teheran. KLM heeft nog geen plan terug te keren op de luchthaven van de Iraanse hoofdstad, waar het in april 2013 voor het laatst op vloog.

Air France begint met drie retourvluchten per week naar Iran, een land met grote olierijkdommen en 80 miljoen inwoners. “Air France heeft ambities om de verbindingen te herstellen met een land dat dynamisch groeit. De Europese Unie is in grootte de vierde zakelijke partner van Iran,” zegt de Franse maatschappij in een verklaring.

Het shi’itische Iran sloot begin dit jaar een akkoord met de Verenigde Staten en andere wereldmachten over het beperken van het eigen nucleaire programma. Hierdoor is het land, dat jarenlang was geïsoleerd, weer salonfähig geworden voor het Westen. Iran is verder een fel tegenstander van IS. Deze soennitische terreurbeweging oefent een schrikbewind uit in delen van Irak en Syrië; ook op dit punt is Iran een bondgenoot van het Westen (en van Rusland), die momenteel IS bestrijden met bombardementen.

Andere Europese carriers, waaronder Lufthansa, keerden eerder al terug in Iran. Lufthansa vliegt nu dagelijks tussen Frankfurt en Teheran met een Airbus A340. In april zet de Duitse airline op de route de grotere Boeing 747-8I in. Bovendien komt er dan een verbinding tussen München en Teheran bij. Ook Alitalia vliegt op Teheran, evenals  Austrian, onderdeel van de Lufthansa Group.

Iran Air vliegt sinds jaar en dag naar verscheidene Europese bestemmingen, meestal met een lage frequentie. Zo wordt Amsterdam een keer per week aangevlogen, Parijs en Londen twee keer.

 

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Qatar voert ‘face shield’ in

Qatar voert ‘face shield’ in

03/07/2020

Passagiers in economy class bij Qatar Airways moeten voortaan een doorzichtig gezichtsschild dragen, bovenop een chirurgisch mondkapje. In business class is dit niet verplicht. De carrier verstrekt beide items aan…

Twee nieuwe hotels van Accor

Twee nieuwe hotels van Accor

02/07/2020

Accor bouwt in Amsterdam twee nieuwe hotels van de merken Mercure en Tribe. De hotels komen in twee torens op ‘Gare du Nord,’ een gebied in ontwikkeling naast metrostation Noord….

Premier: racisme bij KLM 

Premier: racisme bij KLM 

02/07/2020

Premier Rutte heeft in de Tweede Kamer hard uitgehaald naar KLM over een vermeend incident dat hij ‘racistisch en revolting’ noemde. In een reactie tegen Zakenreis zegt KLM ‘geschrokken’ te…