Home / Luchtvaart / Vloot Emirates ondergaat verjongingskuur

Vloot Emirates ondergaat verjongingskuur

Vloot Emirates ondergaat verjongingskuur

Emirates stuurt komend jaar 26 toestellen uit de vloot met pensioen en neemt 36 nieuwe toestellen in gebruik. De gemiddelde leeftijd van de toestellen die uitgefaseerd worden is 15,7 jaar. “Dit ligt ver beneden de gemiddelde leeftijd binnen de hele luchtvaartindustrie van 25 jaar,” aldus de maatschappij uit Dubai.

In 2017 en 2018 gaan nog eens dertien toestellen ‘met pensioen’. Komend jaar wordt met de ingebruikname van twintig A380’s en zestien Boeing 777-300ER’s een begin gemaakt met de vervanging. “Deze twee typen vliegtuigen worden gezien als één van de meest efficiënte en stille commerciële vliegtuigen die beschikbaar zijn.”

Gemiddeld stoten deze vliegtuigen 12 procent minder koolstofdioxide uit dan de toestellen die uit de vloot gaan, aldus Emirates. Met de vervanging daalt de gemiddelde leeftijd van de vloot naar 5,6 jaar. “Vliegen met een jonge vloot is beter voor het milieu en geeft onze passagiers een hoger niveau van comfort en veiligheid,” zegt CEO Tim Clark.

Emirates maakt met het oog op het milieu ook gebruik van het FlexTracks-programma, dat de meeste efficiënte vliegroutes uitstippelt.

Door:

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Engelse grens open op 10 juli

Engelse grens open op 10 juli

06/07/2020

Reizigers uit zestig landen en gebieden, waaronder Nederland, zijn vanaf 10 juli weer welkom in Engeland – niet te verwarren met het Verenigd Koninkrijk – zonder in quarantaine te hoeven…

Qatar voert ‘face shield’ in

Qatar voert ‘face shield’ in

03/07/2020

Passagiers in economy class bij Qatar Airways moeten voortaan een doorzichtig gezichtsschild dragen, bovenop een chirurgisch mondkapje. In business class is dit niet verplicht. De carrier verstrekt beide items aan…