Home / Luchtvaart / Vliegtuig Congo aan de grond

Vliegtuig Congo aan de grond

Vliegtuig Congo aan de grond

Een Ierse rechtbank heeft een vliegtuig van de Democratische Republiek Congo (DRC) aan de ketting laten leggen om een uitstaande schuld te vereffenen.

De regering van de DRC had onlangs twee tweedehands Airbus A320’s aangeschaft om na twaalf jaar weer een nieuwe nationale airline te beginnen onder de naam Congo Airways. Een van de toestellen is inmiddels aangekomen in de hoofdstad Kinshasa, maar de tweede is nu op de luchthaven van Dublin aan de ketting gelegd.

De schuldeisers zijn niet Iers, maar twee Amerikanen, van wie één oorspronkelijk uit de DRC komt. De twee zeggen nog 11,5 miljoen dollar te goed te hebben van de regering in de DRC. Het zou gaan om handel in diamanten. Ze legden daarom een verzoek neer bij de Ierse rechter om de Airbus aan de grond te houden en dit is gehonoreerd.

De twee Airbussen hebben in Ierland een opknapbeurt ondergaan en zouden later dit jaar in dienst worden genomen. Sinds 2003 heeft de DRC geen eigen airline meer; met Congo Airways wilde de regering eind dit jaar een nieuw begin maken, maar het is de vraag of dat nog zal lukken.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Tempo: nieuw merk bij Hilton

Tempo: nieuw merk bij Hilton

22/01/2020

Hilton heeft een nieuw merk in de markt gezet onder de naam Tempo. De Amerikaanse keten heeft er niet bij gezegd waar en wanneer het eerste Tempo-hotel open gaat. Hilton…

Accor opent nieuwe hotels

Accor opent nieuwe hotels

21/01/2020

Accor opent dit en volgend jaar haar 2.999ste en 3.000ste hotel in Europa. De twee nieuwe vestigingen zijn beide in thuisland Frankrijk, van het merk Mondrian. Het designmerk Mondrian is…