Home / Luchtvaart / Vliegtuig Congo aan de grond

Vliegtuig Congo aan de grond

Vliegtuig Congo aan de grond

Een Ierse rechtbank heeft een vliegtuig van de Democratische Republiek Congo (DRC) aan de ketting laten leggen om een uitstaande schuld te vereffenen.

De regering van de DRC had onlangs twee tweedehands Airbus A320’s aangeschaft om na twaalf jaar weer een nieuwe nationale airline te beginnen onder de naam Congo Airways. Een van de toestellen is inmiddels aangekomen in de hoofdstad Kinshasa, maar de tweede is nu op de luchthaven van Dublin aan de ketting gelegd.

De schuldeisers zijn niet Iers, maar twee Amerikanen, van wie één oorspronkelijk uit de DRC komt. De twee zeggen nog 11,5 miljoen dollar te goed te hebben van de regering in de DRC. Het zou gaan om handel in diamanten. Ze legden daarom een verzoek neer bij de Ierse rechter om de Airbus aan de grond te houden en dit is gehonoreerd.

De twee Airbussen hebben in Ierland een opknapbeurt ondergaan en zouden later dit jaar in dienst worden genomen. Sinds 2003 heeft de DRC geen eigen airline meer; met Congo Airways wilde de regering eind dit jaar een nieuw begin maken, maar het is de vraag of dat nog zal lukken.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Weer quarantaineplicht in UK

Weer quarantaineplicht in UK

14/08/2020

Het Verenigd Koninkrijk voert vanaf zaterdag 15 augustus opnieuw een verplichte zelfquarantaine van twee weken in voor reizigers uit enkele landen, waaronder Nederland en Frankrijk. Omgekeerd zal dat niet gelden….

Nieuwe forenzenkaart bij NS

Nieuwe forenzenkaart bij NS

14/08/2020

NS heeft vrijdag bekendgemaakt na de zomer te komen met een abonnement voor forenzen die deels thuis blijven werken. Het spoorbedrijf speelt zo in op de “enorme” neergang van het…

KLM naar Poznań in Polen

KLM naar Poznań in Polen

13/08/2020

KLM opent op 25 oktober een nieuwe, dagelijkse route naar de stad Poznań. Het is de vijfde bestemming in Polen, na Warschau, Krakau, Gdańsk en Wrocław. Met Poznań, 300 kilometer…

Teststraat Schiphol in bedrijf

Teststraat Schiphol in bedrijf

13/08/2020

Sinds donderdag 10.00 uur kunnen passagiers die op Schiphol aankomen uit risicogebieden gebruik maken van een teststraat voor corona. Er geldt geen verplichting, zoals in Duitsland. De GGD Kennemerland verzorgt…