Home / Luchtvaart / Vliegticketverkoop hersteld na aanslagen

Vliegticketverkoop hersteld na aanslagen

Vliegticketverkoop hersteld na aanslagen

De online verkoper van vliegreizen Vliegtickets.nl rapporteert dat in de periode oktober-november de vliegticketverkoop met ruim 42% is gestegen ten opzichte van dezelfde periode in 2015. Na onder meer de aanslagen van 13 november in Parijs was sprake van een grote daling in de geboekte tickets.

“In tegenstelling tot de daling eind 2015 laat de vliegbranche dit jaar een sterke stijging zien van ruim 42%. Het herstel is al eerder ingezet maar is nu volledig,” meldt de online ticketverkoper, die zelf ook groeide. Het aantal boekingen op Vliegtickets.nl, onderdeel van Otravo, over de periode oktober-november steeg dit jaar ruim 35% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, de stijging in aantal tickets is ruim 42%.

Verschillende bestemmingen laten volgens Vliegtickets.nl een interessant groeicijfer zien: het aantal boekingen naar de Italiaanse cultuurstad Florence nam toe met 207%. De hoofdstad van Vietnam, Ho Chi Min-Stad, is ook populair met 146% meer boekingen dan vorig jaar. Ook de vliegticketverkoop naar Casablanca, Las Palmas en Marseille lag volgens Vliegtickets.nl flink hoger. Ook de boekingen naar Parijs (+ 3,2 procent) en Nice (+12,3 procent) zijn toegenomen.

De Nederlandse vliegreisconsument had de afgelopen twee maanden een (lichte) voorkeur voor Europese lijndienstmaatschappijen, zoals KLM, boven low-cost carriers. De Verenigde Staten lijkt als bestemming minder in trek: voor New York respectievelijk San Francisco viel een daling in boekingen te noteren van bijna 17% en ruim 19%. Dit komt volgens Vliegtickets.nl doordat de prijzen voor tickets naar Amerika in de afgelopen periode stegen, onder andere door minder aanbod.

Lenneke Bosman
Door: | lenneke[at]zakenreis.nl | volg mij via @ lenneke_ZR
Lenneke Bosman schrijft sinds 2008 over de luchtvaart- en reiswereld. Met een achtergrond in de marketing van historische luchtvaart heeft zij ook ervaring opgedaan in de meetings- & incentivesbranche.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Knorretje helpt Schiphol

Knorretje helpt Schiphol

25/09/2021

Schiphol zet ‘diervriendelijk’ geteelde varkens in, die op afgeschermd land tussen twee banen oogstresten opeten, waardoor vogels mogelijk zullen wegblijven. Het gaat om een proef. De luchthaven werkt in het…

TMC Lola opgedoekt

TMC Lola opgedoekt

23/09/2021

Lola, een Amerikaanse TMC die in 2015 werd opgericht, heeft de stekker uit de eigen operatie getrokken. De corporate klanten zijn inmiddels ondergebracht bij partner Amex GBT. Officieel spreekt Lola…