Home / Luchtvaart / Vijf airlines aangepakt voor weigeren compensatieregeling

Vijf airlines aangepakt voor weigeren compensatieregeling

Vijf airlines aangepakt voor weigeren compensatieregeling

De Engelse luchtvaartautoriteit spreekt vijf grote airlines aan op het niet naleven van de compensatieregels voor vertraagde vluchten. De maatschappijen zijn er niet in geslaagd adequaat gehoor te geven aan passagiers die bezwaar maakten tegen lange vertragingen en maken daarmee inbreuk op het consumentenrecht.

De vijf airlines die door de Engelse CAA (Civil Aviation Authority) worden aangepakt zijn American Airlines, Emirates, Etihad, Turkish Airlines en Singapore Airlines. Het gaat om passagiers die een aansluitende vlucht missen door een initiële vertraging met één van de genoemde maatschappijen.

Volgens schattingen van de CAA lopen wellicht meer dan 200.000 passagiers per jaar het risico met meer dan drie uur vertraging op hun eindbestemming aan te komen doordat zij een connectie misten na een vertraging bij een van de maatschappijen. De betrokken maatschappijen hebben bevestigd dat zij geen vergoeding uitkeren aan passagiers die door een vertraging een aansluitende vlucht missen.

In de Europese regels is vastgelegd dat een passagier recht heeft op compensatie wanneer zij meer dan drie uur later arriveren op hun eindbestemming. Alle maatschappijen die vertrekken vanaf een Europese luchthaven, vallen onder de regeling.

Lenneke Bosman
Door: | lenneke[at]zakenreis.nl | volg mij via @ lenneke_ZR
Lenneke Bosman schrijft sinds 2008 over de luchtvaart- en reiswereld. Met een achtergrond in de marketing van historische luchtvaart heeft zij ook ervaring opgedaan in de meetings- & incentivesbranche.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

nieuws
Codeshare KLM in Z-Afrika

Codeshare KLM in Z-Afrika

23/05/2018

KLM heeft een codeshare afgesloten met de Zuid-Afrikaanse low cost carrier kulula, ook wel aangeduid als kulula.com. Het gaat om doorverbindingen op vluchten van en naar Nederland binnen Zuid-Afrika. De…

Meer krediet voor KLM

Meer krediet voor KLM

23/05/2018

KLM heeft met twaalf internationale banken een overeenkomst getekend voor een doorlopende stand-by kredietfaciliteit ter waarde van 665 miljoen euro. Hiermee wordt de vroegtijdige herfinanciering van de kredietfaciliteit van KLM,…