Home / Luchtvaart / Verlies Virgin Atlantic

Verlies Virgin Atlantic

Verlies Virgin Atlantic

Virgin Atlantic heeft vorig jaar een verlies geleden van 28,4 miljoen pond (32 miljoen euro). In 2016 was er nog winst voor de Britse carrier, waarin Air France-KLM een belang zal nemen.

CEO Craig Kreeger wijt de teruggang aan het zwakke pond en problemen met motorfabrikant Rolls-Royce rond de levering van onderdelen. Het aantal vervoerde passagiers door Virgin daalde ook licht, van 5,4 miljoen in 2016 naar 5,3 miljoen vorig jaar De slechte cijfers van de maatschappij komen op een moment dat het juist heel goed gaat met de internationale luchtvaart. Alle grote airlines vervoerden vorig jaar meer passagiers en zagen hun financiële positie verbeteren.

Air France-KLM
Intussen is de voorgenomen investering van Air France-KLM in Virgin doorgeschoven. Eind 2017 kondigde de Frans-Nederlandse groep aan in 2018 een belang van 31 procent te zullen nemen in Virgin Atlantic voor ongeveer 220 miljoen pond. Dat plan bestaat nog steeds, maar Kreeger verwacht de realisatie ervan nu in 2019.

Volgens de CEO duurt de noodzakelijke goedkeuring door de Amerikaanse autoriteiten langer dan eerst gedacht. Veel bestemmingen van Virgin liggen in de Verenigde Staten. Delta en Air France-KLM willen de transatlantische joint venture die ze samen hebben op den duur integreren met de jv die Delta en Virgin op het traject hebben.

Delta Airlines, de Amerikaanse partner van Air France-KLM, heeft een belang van 49 procent in Virgin. Na de nieuwe verhoudingen van de aandelen houdt de oprichter van Virgin, Richard Branson, een belang van 20 procent over.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Peter Bellew naar easyJet

Peter Bellew naar easyJet

19/07/2019

Peter Bellew verruilt zijn positie van Chief Operating Officer bij Ryanair voor dezelfde functie bij easyJet. Dit heeft de Britse prijsvechter bekendgemaakt, samen met ‘robuuste’ resultaten over het derde kwartaal….

Transavia in zee met Bit

Transavia in zee met Bit

19/07/2019

Transavia is samenwerking aangegaan met Bit, een onderzoeksorganisatie in Amsterdam, gericht op technische innovaties die de luchtvaart zouden kunnen verduurzamen. De dochtermaatschappij van KLM zegt in een verklaring dat Bit,…