Home / Luchtvaart / Verlies Virgin Atlantic

Verlies Virgin Atlantic

Verlies Virgin Atlantic

Virgin Atlantic heeft vorig jaar een verlies geleden van 28,4 miljoen pond (32 miljoen euro). In 2016 was er nog winst voor de Britse carrier, waarin Air France-KLM een belang zal nemen.

CEO Craig Kreeger wijt de teruggang aan het zwakke pond en problemen met motorfabrikant Rolls-Royce rond de levering van onderdelen. Het aantal vervoerde passagiers door Virgin daalde ook licht, van 5,4 miljoen in 2016 naar 5,3 miljoen vorig jaar De slechte cijfers van de maatschappij komen op een moment dat het juist heel goed gaat met de internationale luchtvaart. Alle grote airlines vervoerden vorig jaar meer passagiers en zagen hun financiële positie verbeteren.

Air France-KLM
Intussen is de voorgenomen investering van Air France-KLM in Virgin doorgeschoven. Eind 2017 kondigde de Frans-Nederlandse groep aan in 2018 een belang van 31 procent te zullen nemen in Virgin Atlantic voor ongeveer 220 miljoen pond. Dat plan bestaat nog steeds, maar Kreeger verwacht de realisatie ervan nu in 2019.

Volgens de CEO duurt de noodzakelijke goedkeuring door de Amerikaanse autoriteiten langer dan eerst gedacht. Veel bestemmingen van Virgin liggen in de Verenigde Staten. Delta en Air France-KLM willen de transatlantische joint venture die ze samen hebben op den duur integreren met de jv die Delta en Virgin op het traject hebben.

Delta Airlines, de Amerikaanse partner van Air France-KLM, heeft een belang van 49 procent in Virgin. Na de nieuwe verhoudingen van de aandelen houdt de oprichter van Virgin, Richard Branson, een belang van 20 procent over.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
City Connection van NH 

City Connection van NH 

14/11/2019

De NH Hotel Group heeft een nieuw product gelanceerd: City Connection. Gasten kunnen zo gebruik maken van diensten van alle hotels van de keten in de stad van verblijf. Voor…

KLM past order Embraer aan

KLM past order Embraer aan

14/11/2019

KLM heeft de eerdere bestelling van 35 Embraer-toestellen, bestemd voor KLM Cityhopper, aangepast. Er is nu sprake van 21 ‘firm orders’, zes meer dan aanvankelijk. De andere 14 zijn opties….

Directe Eurostar in april 2020

Directe Eurostar in april 2020

13/11/2019

Vanaf het voorjaar van 2020 zal de Eurostar zonder overstap rijden tussen Amsterdam en Londen. Afgaande op de online dienstregeling zal op 6 april de eerste directe trein over het…

Bewust reizen op BTS 2020

Bewust reizen op BTS 2020

12/11/2019

Tijdens de jaarlijkse Business Travel Show, in februari 2020, zal ‘bewust reizen’ een van de hoofdthema’s zijn, zo heeft de BTS bekendgemaakt. Is het tijd voor een ‘ethisch reisprogramma’ voor…