Home / Luchtvaart / Verlaat KLM Amstelveen?

Verlaat KLM Amstelveen?

Verlaat KLM Amstelveen?

KLM overweegt het hoofdkantoor te Amstelveen te verlaten om te verhuizen naar een locatie dichterbij Schiphol. Dit meldt de lokale Amstelveense omroep RTVA.

De redactie van Zakenreis bezoekt het pand van KLM aan de Amsterdamseweg regelmatig en constateert dan dat de betonkolos uit 1971 minimaal een grondige opknapbeurt nodig heeft. Desgevraagd hebben managers van KLM bevestigd dat renovatie een van de opties is; de laatste keer dat dit gebeurde was volgens RTVA in 1991.

Een andere mogelijkheid is verhuizing naar een andere locatie. In dat geval lijkt nieuwbouw de enige optie, want de grootte van een kantoor dat KLM zoekt – voor 800 werknemers of meer – is met bestaande panden lastig te krijgen. Van KLM is bekend dat zij een plek dichterbij Schiphol Centrum graag zou willen, idealiter op korte afstand van Schiphol Plaza.

De gemeenteraad van Amstelveen heeft wel oren naar een vertrek van KLM, vooral om de grond die dan beschikbaar komt. Kees Noomen, fractievoorzitter van de VVD  wist gisteren in de raadsvergadering te melden dat het vertrek van KLM ophanden is, zo zegt RTVA. De VVD, de grootste partij in Amstelveen, zou in dat geval het KLM-gebouw laten slopen en het terrein gebruiken voor de bouw van woningen.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

nieuws
Voor een schonere lucht

Voor een schonere lucht

16/11/2018

KLM en Schiphol streven eensgezind naar een verdere verlaging van de uitstoot van broeikasgas. Dit hebben de topmannen van beide ondernemingen gezegd op het symposium van de Dutch Aviation Group…

China Southern uit SkyTeam

China Southern uit SkyTeam

15/11/2018

China Southern Airlines verlaat per 1 januari 2019 SkyTeam. De alliantie zegt dat China Southern, een grote partner van KLM, een nieuwe strategie wil volgen. Het vertrek komt niet onverwacht….

Sabre koopt Farelogix

Sabre koopt Farelogix

15/11/2018

Sabre Corporation neemt Farelogix over, zo hebben beide Amerikaanse bedrijven bekendgemaakt. Het gecombineerde technologiebedrijf moet het ‘end-to-end’ NDC-aanbod van Sabre versnellen. De acquisitie moet nog goedkeuring krijgen van de mededingsautoriteiten…

Flybe opnieuw te koop

Flybe opnieuw te koop

14/11/2018

Flybe heeft zichzelf te koop aangeboden. De Britse regionale carrier moest vorige maand een winstwaarschuwing afgeven en denkt zelfstandig niet te kunnen overleven. Het is de tweede keer in korte…

Reisrapportagetool CWT

Reisrapportagetool CWT

13/11/2018

Carlson Wagonlit Travel heeft een nieuwe ‘reisrapportagetool’ gelanceerd. CWT AnswerIQ is een business intelligence tool die werkt als een gepersonaliseerde zoekmachine met toegang tot alle gegevens van het reisprogramma van…