Home / Luchtvaart / Verlaat KLM Amstelveen?

Verlaat KLM Amstelveen?

Verlaat KLM Amstelveen?

KLM overweegt het hoofdkantoor te Amstelveen te verlaten om te verhuizen naar een locatie dichterbij Schiphol. Dit meldt de lokale Amstelveense omroep RTVA.

De redactie van Zakenreis bezoekt het pand van KLM aan de Amsterdamseweg regelmatig en constateert dan dat de betonkolos uit 1971 minimaal een grondige opknapbeurt nodig heeft. Desgevraagd hebben managers van KLM bevestigd dat renovatie een van de opties is; de laatste keer dat dit gebeurde was volgens RTVA in 1991.

Een andere mogelijkheid is verhuizing naar een andere locatie. In dat geval lijkt nieuwbouw de enige optie, want de grootte van een kantoor dat KLM zoekt – voor 800 werknemers of meer – is met bestaande panden lastig te krijgen. Van KLM is bekend dat zij een plek dichterbij Schiphol Centrum graag zou willen, idealiter op korte afstand van Schiphol Plaza.

De gemeenteraad van Amstelveen heeft wel oren naar een vertrek van KLM, vooral om de grond die dan beschikbaar komt. Kees Noomen, fractievoorzitter van de VVD  wist gisteren in de raadsvergadering te melden dat het vertrek van KLM ophanden is, zo zegt RTVA. De VVD, de grootste partij in Amstelveen, zou in dat geval het KLM-gebouw laten slopen en het terrein gebruiken voor de bouw van woningen.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

nieuws
Garuda schrapt Boeing MAX

Garuda schrapt Boeing MAX

22/03/2019

Garuda Indonesia schrapt een order voor 49 Boeing 737 MAX 8’s. De carrier heeft geen vertrouwen meer in het product, na twee crashes van MAX-vliegtuigen van andere airlines, waarbij recentelijk…

EasyJet zegt ciao Alitalia

EasyJet zegt ciao Alitalia

20/03/2019

EasyJet heeft zich deze week onverwachts teruggetrokken uit het consortium van drie partijen die bezig waren Alitalia over te nemen. De toekomst van de Italiaanse carrier is hiermee weer onzeker…