Home / Luchtvaart / Verlaat KLM Amstelveen?

Verlaat KLM Amstelveen?

Verlaat KLM Amstelveen?

KLM overweegt het hoofdkantoor te Amstelveen te verlaten om te verhuizen naar een locatie dichterbij Schiphol. Dit meldt de lokale Amstelveense omroep RTVA.

De redactie van Zakenreis bezoekt het pand van KLM aan de Amsterdamseweg regelmatig en constateert dan dat de betonkolos uit 1971 minimaal een grondige opknapbeurt nodig heeft. Desgevraagd hebben managers van KLM bevestigd dat renovatie een van de opties is; de laatste keer dat dit gebeurde was volgens RTVA in 1991.

Een andere mogelijkheid is verhuizing naar een andere locatie. In dat geval lijkt nieuwbouw de enige optie, want de grootte van een kantoor dat KLM zoekt – voor 800 werknemers of meer – is met bestaande panden lastig te krijgen. Van KLM is bekend dat zij een plek dichterbij Schiphol Centrum graag zou willen, idealiter op korte afstand van Schiphol Plaza.

De gemeenteraad van Amstelveen heeft wel oren naar een vertrek van KLM, vooral om de grond die dan beschikbaar komt. Kees Noomen, fractievoorzitter van de VVD  wist gisteren in de raadsvergadering te melden dat het vertrek van KLM ophanden is, zo zegt RTVA. De VVD, de grootste partij in Amstelveen, zou in dat geval het KLM-gebouw laten slopen en het terrein gebruiken voor de bouw van woningen.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

nieuws
Zorgen IATA om Brexit

Zorgen IATA om Brexit

16/01/2019

IATA maakt zich grote zorgen over Brexit, na de afwijzing van de UK-EU deal door het Britse parlement. Met nog twee maanden te gaan weten airlines volgens topman Alexandre de…

Ticket blunders bij Cathay

Ticket blunders bij Cathay

14/01/2019

Cathay Pacific heeft voor de tweede keer in korte tijd tickets in First Class per ongeluk verkocht voor een economy tarief. Afgelopen weekeinde bood Cathay stoelen aan tussen Lissabon en…

Samenwerking BZ en ANVR

Samenwerking BZ en ANVR

14/01/2019

Het ministerie van Buitenlandse Zaken en de ANVR gaan intensiever samenwerken om de assistentie aan Nederlandse reizigers te verbeteren. Dit heeft Stef Blok, de verantwoordelijke minister, vandaag bekendgemaakt. Voortaan komen…