Home / Luchtvaart / Vanaf 1 oktober From Holland Festival bij KLM

Vanaf 1 oktober From Holland Festival bij KLM

Vanaf 1 oktober From Holland Festival bij KLM

KLM viert aan boord van de intercontinentale vluchten vanaf 1 oktober weer het From Holland Festival, met gerechten van Nederlandse bodem. Voor business class-passagiers betekent dit dat zij kunnen genieten van maaltijden die zijn bedacht door tweesterrenchef Onno Kokmeijer van restaurant Ciel Bleu (Okura Hotel Amsterdam).

Kokmeijer heeft een voorkeur voor producten van eigen bodem, wat perfect past bij het Hollandse thema de komende twee maanden. Een van die lokale ingrediënten is de Hollandse Blaarkopkoe met het De Vrije Koe-keurmerk. Dit betekent dat de koeien tien maanden per jaar vrij rondlopen in natuurgebieden in Noord-Holland, nauwelijks worden bijgevoerd en niet versneld worden grootgebracht. En dat komt de smaak ten goede, zo bleek tijdens een proeverij die KLM als startsein voor het From Holland Festival organiseerde. Wie liever vis of kip eet aan boord, doet dit vanaf Amsterdam in elk geval eveneens duurzaam: KLM serveert alleen vis die MSC-gecertificeerd is en kip met het Beter Leven-keurmerk.

Het volledige World Business Class-menu van Kokmeijer en KLM ziet er als volgt uit:

Voorgerecht: taartje van Hollandse garnalen met komkommerdressing, radijs en appel geserveerd met een krokantje van zuurdesem

Hoofdgerecht: kip gemarineerd met tijm en honing en gecomplementeerd met jus, courgette en gnocchi met tuinkruiden of gebakken tongfilet geserveerd op een visrisotto met beurre blanc, tuinbonen en gesauteerde paddenstoelen of gesmoord rundvlees met aardappelmousseline, ui, wortel, groene asperges en paddenstoelen

Nagerecht: Hollands appeltaart-dessert en een chocolade-abrikozenmacaron

Topchef Richard Ekkebus, die ook voor KLM heeft gekookt, zei eerder dit jaar tegen ZAKENREIS dat hij niet begrijpt waarom luchtvaartmaatschappijen zich alleen focussen op de business en first class. Juist in de economy class kan een creatieve kok volgens hem goede verbeteringen realiseren. Waarom doet KLM dit eigenlijk niet? “Wij scoren zonder uitzondering hoog op onze economy class-maaltijden,” zegt Paul Elich, executive vice president Inflight Services van KLM. “Onze business class-catering daarentegen wordt te laag gewaardeerd. Vandaar dat wij de samenwerking zijn aangegaan met topchefs. Bovendien betalen passagiers in de business class meer voor een ticket en mogen zij dus ook hoge eisen stellen aan onze dienstverlening. Om daaraan te voldoen, werken wij samen met experts op hun vakgebied, zoals Hella Jongerius die de nieuwe full-flat stoel ontwierp, Viktor&Rolf voor de toilettasjes, Marcel Wanders voor het servies en nu Onno Kokmeijer voor de maaltijden.”

Op de foto van links naar rechts: Paul Elich, executive vice president Inflight Services KLM; Cynthia Bruining, De Vrije Koe; Onno Kokmeijer, Le Ciel Bleu; PR-dame KLM.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Delta investeert in milieu

Delta investeert in milieu

17/02/2020

Delta Air Lines investeert tot 2030 honderd miljoen euro per jaar om de eigen uitstoot van CO2 te verminderen. De Amerikaanse carrier zegt hiermee onder meer ‘clean-air technologieën’ te willen…

‘Prima’ cijfers Schiphol

‘Prima’ cijfers Schiphol

14/02/2020

Schiphol heeft volgens financieel directeur Jabine van der Meijs een ‘prima’ jaar achter de rug. Het aantal passagiers groeide slechts licht, maar de financiële resultaten waren ‘solide, met een stijging…

Schiphol: 2020 cruciaal jaar

Schiphol: 2020 cruciaal jaar

14/02/2020

2020 wordt volgens president-directeur Dick Benschop ‘een cruciaal jaar.’ Hij noemde vrijdag de situatie rond Lelystad, de ontwikkeling op ‘de middellange termijn’ en de ‘contouren van de luchtvaart richting 2050’…

Deal Corendon en KLM

Deal Corendon en KLM

13/02/2020

KLM heeft donderdag een overeenkomst gesloten met vakantiebedrijf Corendon over vluchten naar Curaçao. Vanaf het winterseizoen 2020/2021 neemt Corendon gedurende een periode van drie jaar een kwart miljoen stoelen af…