Home / Luchtvaart / Vanaf 1 oktober From Holland Festival bij KLM

Vanaf 1 oktober From Holland Festival bij KLM

Vanaf 1 oktober From Holland Festival bij KLM

KLM viert aan boord van de intercontinentale vluchten vanaf 1 oktober weer het From Holland Festival, met gerechten van Nederlandse bodem. Voor business class-passagiers betekent dit dat zij kunnen genieten van maaltijden die zijn bedacht door tweesterrenchef Onno Kokmeijer van restaurant Ciel Bleu (Okura Hotel Amsterdam).

Kokmeijer heeft een voorkeur voor producten van eigen bodem, wat perfect past bij het Hollandse thema de komende twee maanden. Een van die lokale ingrediënten is de Hollandse Blaarkopkoe met het De Vrije Koe-keurmerk. Dit betekent dat de koeien tien maanden per jaar vrij rondlopen in natuurgebieden in Noord-Holland, nauwelijks worden bijgevoerd en niet versneld worden grootgebracht. En dat komt de smaak ten goede, zo bleek tijdens een proeverij die KLM als startsein voor het From Holland Festival organiseerde. Wie liever vis of kip eet aan boord, doet dit vanaf Amsterdam in elk geval eveneens duurzaam: KLM serveert alleen vis die MSC-gecertificeerd is en kip met het Beter Leven-keurmerk.

Het volledige World Business Class-menu van Kokmeijer en KLM ziet er als volgt uit:

Voorgerecht: taartje van Hollandse garnalen met komkommerdressing, radijs en appel geserveerd met een krokantje van zuurdesem

Hoofdgerecht: kip gemarineerd met tijm en honing en gecomplementeerd met jus, courgette en gnocchi met tuinkruiden of gebakken tongfilet geserveerd op een visrisotto met beurre blanc, tuinbonen en gesauteerde paddenstoelen of gesmoord rundvlees met aardappelmousseline, ui, wortel, groene asperges en paddenstoelen

Nagerecht: Hollands appeltaart-dessert en een chocolade-abrikozenmacaron

Topchef Richard Ekkebus, die ook voor KLM heeft gekookt, zei eerder dit jaar tegen ZAKENREIS dat hij niet begrijpt waarom luchtvaartmaatschappijen zich alleen focussen op de business en first class. Juist in de economy class kan een creatieve kok volgens hem goede verbeteringen realiseren. Waarom doet KLM dit eigenlijk niet? “Wij scoren zonder uitzondering hoog op onze economy class-maaltijden,” zegt Paul Elich, executive vice president Inflight Services van KLM. “Onze business class-catering daarentegen wordt te laag gewaardeerd. Vandaar dat wij de samenwerking zijn aangegaan met topchefs. Bovendien betalen passagiers in de business class meer voor een ticket en mogen zij dus ook hoge eisen stellen aan onze dienstverlening. Om daaraan te voldoen, werken wij samen met experts op hun vakgebied, zoals Hella Jongerius die de nieuwe full-flat stoel ontwierp, Viktor&Rolf voor de toilettasjes, Marcel Wanders voor het servies en nu Onno Kokmeijer voor de maaltijden.”

Op de foto van links naar rechts: Paul Elich, executive vice president Inflight Services KLM; Cynthia Bruining, De Vrije Koe; Onno Kokmeijer, Le Ciel Bleu; PR-dame KLM.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
ZAKENREIS stopt in 2022

ZAKENREIS stopt in 2022

31/12/2021

In april 1999 schreef mijn vader Kees Hundepool (92), die in 1967 Zakenreis lanceerde, zijn laatste voorwoord. Een maand later ik mijn eerste. Nu, ruim 27 jaar nadat ik in…

TMC Special 2022 – Uniglobe

TMC Special 2022 – Uniglobe

31/12/2021

Terwijl de pandemie de wereld al bijna twee jaar in haar greep houdt, proberen travel management companies (TMC’s) een modus te vinden om zakenreizen te organiseren in ‘het nieuwe normaal’….

TMC Special 2022 – STI

TMC Special 2022 – STI

31/12/2021

Terwijl de pandemie de wereld al bijna twee jaar in haar greep houdt, proberen travel management companies (TMC’s) een modus te vinden om zakenreizen te organiseren in ‘het nieuwe normaal’….

TMC Special 2022 – CWT

TMC Special 2022 – CWT

31/12/2021

Terwijl de pandemie de wereld al bijna twee jaar in haar greep houdt, proberen travel management companies (TMC’s) een modus te vinden om zakenreizen te organiseren in ‘het nieuwe normaal’….