Home / Luchtvaart / Van Wijk uit SkyTeam

Van Wijk uit SkyTeam

Van Wijk uit SkyTeam

Leo van Wijk gaat in november de governing board van SkyTeam verlaten en wordt vervangen door Michael Wisbrun, de huidige CEO van SkyTeam. Dit heeft de alliantie bekendgemaakt.

Van Wijk, oud topman van KLM, was sinds juni 2008 de voorzitter van de board van SkyTeam, de alliantie van Air France, KLM, Delta Air Lines en zeventien andere airines. SkyTeam zegt dat Van Wijk (68) “met pensioen” gaat. Wisbrun komt in plaats van Van Wijk in de board en is dan CEO af van SkyTeam. Zijn plek wordt ingenomen door Perry Cantarutti van Delta. Cantarutti is nu Senior Vice President Europa, Midden-Oosten en Afrika bij Delta.

In een verklaring zegt Van Wijk: “Sinds 2007 is de alliantie gegroeid in leden en reikwijdte. We bestaan nu 15 jaar en hebben een intensievere samenwerking gecreëerd van onze leden, wereldwijd. Het nieuwe team van leiders zal doorgaan op deze weg onder het motto ‘caring more about you’, waarmee seamless travel voor onze passagiers naar een hoger niveau wordt getild.”

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
8 november is de dag

8 november is de dag

18/10/2021

De Amerikaanse regering van president Biden heeft de dag bekendgemaakt dat de grenzen weer open zullen gaan voor iedereen die is gevaccineerd: over drie weken vanaf nu. En het lijkt…

Air Belgium breidt uit

Air Belgium breidt uit

14/10/2021

Air Belgium is donderdag begonnen vluchten uit te voeren naar Mauritius vanaf Brussels Airport, twee keer per week, met een nieuwe Airbus A330neo. Eerder nam de Belgische carrier Curaçao al…