Home / Luchtvaart / Van Ekeren weg bij BA

Van Ekeren weg bij BA

Van Ekeren weg bij BA

Katinka van Ekeren zal na een dienstverband van 27 jaar British Airways verlaten. “Het is echt tijd voor iets anders,” zegt ze nuchter tegen Zakenreis. Haar laatste functie was regional commercial manager bij BA en Iberia, beide onderdeel van de International Airlines Group (IAG).

Van Ekeren begon in 1994 bij British Airways, op de afdeling reserveringen. Daarna maakte ze een weg omhoog door het bedrijf via nog eens zeven functies – inclusief een tijd in het buitenland – naar de laatste positie van regional commercial manager, sinds 2017. In die hoedanigheid is ze verantwoordelijk voor de corporate sales van fusiebedrijf BA en Iberia.

Maar ‘door een combinatie van factoren’ stapt ze nu op. “Er zitten interne veranderingen aan te komen, mede door corona, en ik ben klaar voor een mooie nieuwe uitdaging,” zegt Van Ekeren.

Welke veranderingen?
“De organisatie zal anders worden ingedeeld waardoor mijn positie inhoudelijk ook verandert en feitelijk wordt opgeheven. Dit heeft er toe geleid dat dit voor mij het moment is om het bedrijf te verlaten.”

Al een nieuwe baan?
“Nee. Ik voer wel hier en daar gesprekken, maar er is nog niets concreet. Ik heb ruim de tijd gekregen om rond te kijken en te ontdekken.”

Weer binnen de luchtvaart?
“Mag natuurlijk maar niet per se, er zijn zoveel interessante industrieën. Ik vind veel disciplines leuk en mijn pakket aan ervaring is heel breed: marketing, pr, communicatie, sales.”

Heeft u een sector op het oog?
“Er moet een sfeer en organisatiecultuur zijn waarin ik gedij, met bij voorkeur het internationale karakter dat ik gewend ben. Ik sta open voor heel veel dingen.”

Foto © Katinka van Ekeren

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Knorretje helpt Schiphol

Knorretje helpt Schiphol

25/09/2021

Schiphol zet ‘diervriendelijk’ geteelde varkens in, die op afgeschermd land tussen twee banen oogstresten opeten, waardoor vogels mogelijk zullen wegblijven. Het gaat om een proef. De luchthaven werkt in het…

TMC Lola opgedoekt

TMC Lola opgedoekt

23/09/2021

Lola, een Amerikaanse TMC die in 2015 werd opgericht, heeft de stekker uit de eigen operatie getrokken. De corporate klanten zijn inmiddels ondergebracht bij partner Amex GBT. Officieel spreekt Lola…