Home / Luchtvaart / Van Dorst CEO bij LVNL

Van Dorst CEO bij LVNL

Van Dorst CEO bij LVNL

Michiel van Dorst wordt per 1 mei de nieuwe CEO van Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL). Staatssecretaris Sharon Dijksma (Infrastructuur & Milieu) heeft Van Dorst benoemd op voordracht van de Raad van Toezicht van LVNL.

Van Dorst volgt Paul Riemens op die per 7 april in dienst is getreden bij RAI Amsterdam. Michiel van Dorst is benoemd voor een periode van vijf jaar, de standaardduur voor een positie in het bestuur van LVNL; deze termijn kan worden verlengd. Momenteel loopt ook de selectieprocedure voor de functie van CFO van LVNL, vanwege de pensionering van de huidige CFO.

Michiel van Dorst (1969) heeft bijna 25 jaar bij KLM gewerkt en “veel ervaring op het gebied van vliegveiligheid,” zegt LVNL in een verklaring. Hij was Executive Vice President Flight Operations, plaatsvervangend Chief Operating Officer, Vice President Air Traffic Management en vlieger bij KLM. Ook internationaal vervulde hij verscheidene functies in de luchtvaart, zoals lid van het Operations Committee (OPC) van de International Air Transport Association (IATA). Michiel van Dorst heeft een mastergraad in Economie.

Gerlach Cerfontaine, voorzitter van de Raad van Toezicht van LVNL en voormalig CEO van Schiphol, zegt in de verklaring: “Michiel van Dorst heeft zowel nationaal als internationaal veel ervaring met vliegveiligheid en Flight Operations. Daarnaast bezit hij een sterk netwerk in de luchtvaartsector en de omgeving van Schiphol.”

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
NS zet in op de flexreiziger

NS zet in op de flexreiziger

28/02/2020

NS wil de komende jaren inzetten op de ‘flexreiziger,’ die de vorm vervoer laat afhangen van het moment en de bestemming. Het spoorbedrijf heeft dit bekendgemaakt, samen met de jaarcijfers…

KLM-BCG ondersteunt Virgin

KLM-BCG ondersteunt Virgin

27/02/2020

Het partnerschap van KLM en de Boston Consulting Group voor de operationele digitalisering van luchtvaartmaatschappijen, heeft Virgin Atlantic als nieuwe klant binnengehaald. KLM-BCG zal Virgin ondersteunen bij het ‘optimaliseren en…

KLM grijpt in om corona

KLM grijpt in om corona

26/02/2020

KLM voert ‘drastische’ bezuinigingsmaatregelen door om de gevolgen van Covid-19, het coronavirus, het hoofd te bieden. Dit heeft financieel directeur Erik Swelheim in een uitgelekte, interne brief laten weten. “Het…