Home / Luchtvaart / Van Dorst CEO bij LVNL

Van Dorst CEO bij LVNL

Van Dorst CEO bij LVNL

Michiel van Dorst wordt per 1 mei de nieuwe CEO van Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL). Staatssecretaris Sharon Dijksma (Infrastructuur & Milieu) heeft Van Dorst benoemd op voordracht van de Raad van Toezicht van LVNL.

Van Dorst volgt Paul Riemens op die per 7 april in dienst is getreden bij RAI Amsterdam. Michiel van Dorst is benoemd voor een periode van vijf jaar, de standaardduur voor een positie in het bestuur van LVNL; deze termijn kan worden verlengd. Momenteel loopt ook de selectieprocedure voor de functie van CFO van LVNL, vanwege de pensionering van de huidige CFO.

Michiel van Dorst (1969) heeft bijna 25 jaar bij KLM gewerkt en “veel ervaring op het gebied van vliegveiligheid,” zegt LVNL in een verklaring. Hij was Executive Vice President Flight Operations, plaatsvervangend Chief Operating Officer, Vice President Air Traffic Management en vlieger bij KLM. Ook internationaal vervulde hij verscheidene functies in de luchtvaart, zoals lid van het Operations Committee (OPC) van de International Air Transport Association (IATA). Michiel van Dorst heeft een mastergraad in Economie.

Gerlach Cerfontaine, voorzitter van de Raad van Toezicht van LVNL en voormalig CEO van Schiphol, zegt in de verklaring: “Michiel van Dorst heeft zowel nationaal als internationaal veel ervaring met vliegveiligheid en Flight Operations. Daarnaast bezit hij een sterk netwerk in de luchtvaartsector en de omgeving van Schiphol.”

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Peter Bellew naar easyJet

Peter Bellew naar easyJet

19/07/2019

Peter Bellew verruilt zijn positie van Chief Operating Officer bij Ryanair voor dezelfde functie bij easyJet. Dit heeft de Britse prijsvechter bekendgemaakt, samen met ‘robuuste’ resultaten over het derde kwartaal….

Transavia in zee met Bit

Transavia in zee met Bit

19/07/2019

Transavia is samenwerking aangegaan met Bit, een onderzoeksorganisatie in Amsterdam, gericht op technische innovaties die de luchtvaart zouden kunnen verduurzamen. De dochtermaatschappij van KLM zegt in een verklaring dat Bit,…