Home / Luchtvaart / Van der Werff naar Avianca 

Van der Werff naar Avianca 

Van der Werff naar Avianca 

Anko van der Werff wordt de nieuwe CEO van Avianca. De Nederlander, die tot voor kort in de top van Aeromexico zat, treedt volgende week aan bij de Colombiaanse carrier.

Van der Werff was sinds mei 2014 in dienst bij Aeromexico als chief commercial officer. Tussen 2011 en 2014 werkte hij voor Qatar Airways, in Doha en dáárvoor (2006-2010) zat hij bij KLM.

Aan hem de taak nu om Avianca uit het slop te halen. De airline vormt een onderdeel van het Latijns-Amerikaanse imperium van José en Germán Efromovich (Synergy Group) dat in zwaar weer zit.

De twee broers richtten in tal van landen in Zuid-Amerika deze eeuw lokale dochters op van Avianca, maar met wisselend succes. Vorig jaar ging Avianca Brazil failliet en werd besloten om het piepkleine Avianca Argentina op te doeken.

Het ‘grote’ Avianca in Bogotá – dat al negentig jaar bestaat – deed het de afgelopen jaren wel goed, maar lijkt nu toch ook last te hebben van de besognes van de Efromoviches. In het eerste kwartaal leed Avianca een verlies van omgerekend 67,9 miljoen dollar. Het bedrijf zou ook liquiditeitsproblemen hebben.

Afgelopen mei greep de Raad van Commissarissen bij Avianca in door Germán Efromovich, die voorzitter was van de airline, aan de kant te zetten. De zittende CEO, Hernán Rincón had het bedrijf een maand eerder al verlaten en werd opgevolgd door een tijdelijke bestuurder. Vanaf 15 juli is het aan Anko van der Werff, die vloeiend Spaans spreekt, om leiding te geven aan Avianca.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Records voor de hotelmarkt

Records voor de hotelmarkt

10/09/2019

De Nederlandse hotelmarkt heeft het afgelopen jaar ‘een absolute piek’ bereikt. Dit zegt Horwath HTL in een vandaag verschenen rapport. De bezettingsgraden, gemiddelde kamerprijzen en omzetten zijn volgens de consultancy…