Home / Luchtvaart / Van der Werff CEO bij SAS

Van der Werff CEO bij SAS

Van der Werff CEO bij SAS

Anko van der Werff wordt deze zomer de nieuwe CEO van de  Scandinavische maatschappij SAS. Hij volgt Rickard Gustafson op, die in januari aankondigde te zullen opstappen.

Van der Werff is momenteel CEO van het Colombiaanse maatschappij Avianca, waar hij zijn werkzaamheden eerst zal afronden. SAS zegt dat Van der Werff uiterlijk per 15 juli zal aantreden op het hoofdkantoor te Kopenhagen. Scandinavian Airline Systems is de flag carrier van Denemarken, Zweden en Noorwegen. Het bedrijf krijgt nu voor het eerst een niet-Scandinavische CEO.

De Nederlander Anko van der Werff (45) heeft al een grote staat van dienst opgebouwd in de luchtvaart. Hij werkte bij KLM, Qatar Airways en Aeromexico. Sinds 2019 is hij CEO van Avianca. Scandinavië is overigens geen terra incognita voor Van der Werff: in zijn eerste baan bij KLM was hij drie jaar lang regionaal manager voor Zweden, Finland en de Baltische staten.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Knorretje helpt Schiphol

Knorretje helpt Schiphol

25/09/2021

Schiphol zet ‘diervriendelijk’ geteelde varkens in, die op afgeschermd land tussen twee banen oogstresten opeten, waardoor vogels mogelijk zullen wegblijven. Het gaat om een proef. De luchthaven werkt in het…

TMC Lola opgedoekt

TMC Lola opgedoekt

23/09/2021

Lola, een Amerikaanse TMC die in 2015 werd opgericht, heeft de stekker uit de eigen operatie getrokken. De corporate klanten zijn inmiddels ondergebracht bij partner Amex GBT. Officieel spreekt Lola…