Home / Luchtvaart / Vaccins met KLM naar Aruba

Vaccins met KLM naar Aruba

Vaccins met KLM naar Aruba

KLM heeft dinsdag de eerste lading vaccins tegen corona naar de Antillen vervoerd, met Aruba en Bonaire als bestemmingen. De komende weken volgen nog diverse zendingen om alle zes eilanden van het Caribisch deel van het Koninkrijk der Nederlanden ervan te voorzien.

De vrachtdivisie – volledige naam: Air France KLM Martinair Cargo – zegt “meer dan 80.000 farmaceutische zendingen” per jaar uit te voeren en ervaren te zijn met “het vervoeren van temperatuur gecontroleerde geneesmiddelen.” Voor het transport van de coronavaccins ontwikkelde het bedrijf een proces met een “snelle, betrouwbare en veilige distributie.” Het ging om het Pfizer-vaccin, dat diepgevroren moet worden bewaard. KLM heeft het product, overeenkomstig de voorschriften, ingepakt met dry ice.

De vaccins gingen aan boord in het ruim van een passagiersvliegtuig. Staatssecretaris Paul Blokhuis van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (links op de foto), deed samen met de CEO van KLM, Pieter Elbers (rechts op de foto) dinsdag uitgeleide van de eerste zending. Blokhuis sprak hierbij over “een hoopvol keerpunt op weg naar het einde van de crisis” voor de Antillen. Elbers noemde het vervoer van de vaccins “heel goed nieuws.”

“Dit is de eerste in een reeks van KLM-vluchten naar Bonaire, Aruba, Curaçao, St. Maarten, Saba en St. Eustatius met aan boord vaccins,” aldus Pieter Elbers. “KLM heeft een lange, bijzondere geschiedenis van samenwerking met de eilanden en hierdoor een warme band. Ook het Caribisch deel van het Koninkrijk heeft het zwaar te verduren en we zijn blij om voor de bewoners op deze manier van waarde te kunnen zijn.”

Voor KLM is het transport ook een welkome extra bron van inkomsten. Terwijl de opbrengsten uit het passagiersvervoer nog steeds zeer laag liggen, in vergelijking met een jaar eerder, blijft de vraag naar vrachtcapaciteit wel redelijk op peil.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Knorretje helpt Schiphol

Knorretje helpt Schiphol

25/09/2021

Schiphol zet ‘diervriendelijk’ geteelde varkens in, die op afgeschermd land tussen twee banen oogstresten opeten, waardoor vogels mogelijk zullen wegblijven. Het gaat om een proef. De luchthaven werkt in het…

TMC Lola opgedoekt

TMC Lola opgedoekt

23/09/2021

Lola, een Amerikaanse TMC die in 2015 werd opgericht, heeft de stekker uit de eigen operatie getrokken. De corporate klanten zijn inmiddels ondergebracht bij partner Amex GBT. Officieel spreekt Lola…