Home / Luchtvaart / Upgrade service Etihad, ook in economy class

Upgrade service Etihad, ook in economy class

Upgrade service Etihad, ook in economy class

Etihad Airways heeft dinsdag bekendgemaakt de service aan boord van nachtelijke langeafstandsvluchten een upgrade te geven, ook in economy class. Voor de laagste klasse is een “revolutionair” kussen ontworpen dat kan worden omgevormd tot neksteun.

Economy Class wordt “opgefrist” met nieuwe interieurs, waaronder nieuwe hoofdsteunen, kussenslopen en fleece dekens, zegt Etihad. “Menukaart, servies en dienbladen worden aangepast aan de focus op modern design en functionaliteit.”

De Arabische carrier uit Abu Dhabi verbetert ook de amenity kit, het toilettasje, in economy. Zo komt op het oogmasker aan de ene kant ‘niet storen’ te staan en aan de andere kant ‘maak me wakker voor maaltijden’. Ter vergelijking: veel maatschappijen, waaronder KLM hebben de amenity kit in economy allang afgeschaft en de service tot een minimum beperkt.

Aan elke stoel bij Etihad wordt een stoffen zak geplaatst waarin onder meer schoenen passen en aan het eind van de vlucht afval kan worden achtergelaten. Etihad rekent erop dat dit systeem voor de airline zelf ook een voordeel heeft omdat het schoonmaken sneller kan gaan.

Etihad Airways voert overigens in alle klassen vanaf heden een upgrade door naar meer luxe. Zo krijgen passagiers in First Class onder meer een gepersonaliseerde welkomstbrief. Eerder maakte Etihad al bekend ‘The Residence’ te zullen introduceren: een driekamerappartement aan boord van de Airbus A380.

In Business Class komt een  nieuwe ‘bedopmaakservice’, inclusief matras, katoenen nachtkledij, slippers, dekbed en een groot kussen, zegt Etihad.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

nieuws
Record winstdeling KLM

Record winstdeling KLM

20/02/2018

KLM heeft vandaag het bedrag bekend gemaakt dat de 30.000 werknemers onder elkaar kunnen verdelen als aandeel in de winst. Het gaat om 170 miljoen euro, een record voor de…

Pizza aan de gate op Schiphol

Pizza aan de gate op Schiphol

20/02/2018

Passagiers die vóór het boarden op Schiphol nog eten of drinken willen bestellen kunnen dat vanaf nu doen bij HMSHost International. Maaltijdbezorger Deliveroo brengt het bij de gate. Het is…

Eurostar van start

Eurostar van start

20/02/2018

De eerste Eurostar vanuit Londen is vanmiddag gearriveerd op Amsterdam Centraal. Eurostar en partner NS spreken over ‘een inwijdingsreis’. In april gaat de trein regulier tijden, twee keer per dag….

Staking kost Transavia 5 mln

Staking kost Transavia 5 mln

20/02/2018

De kosten voor de pilotenstaking van gisteren kunnen voor Transavia oplopen tot vijf miljoen euro. Dit blijkt uit een berekening van claimbureau Aviclaim. Het aantal gedupeerde passagiers was 12.000. Zij…