Home / Luchtvaart / UK: boek nog geen reizen

UK: boek nog geen reizen

UK: boek nog geen reizen

De Britse regering raadt haar ingezetenen af vliegtickets voor de komende maanden te kopen. Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Londen adviseert al maanden om het land niet te verlaten en aan die situatie komt voorlopig geen einde.

“Momenteel kunt u niet naar het buitenland reizen. En als u nu wel een reis boekt, neemt u een groot risico, want we weten niet welke kant het opgaat met het virus,” aldus de minister van Transport, Grant Shapps (op de foto, links).

De regering van Boris Johnson gaat niet mee in het wensdenken over een snel herstel van de vliegmarkt. Hoewel ook in de UK, net als elders in Europa, de corona-cijfers momenteel afvlakken, houden de autoriteiten overal rekening met een tweede golf van het virus.

Het Verenigd Koninkrijk was voorafgaande aan de corona-pandemie de grootste reismarkt van Europa, zowel voor zakelijk als leisure-verkeer. De UK is nu ook een van de zwaarste door corona getroffen landen. Het vliegverkeer, zowel internationaal als binnenlands, ligt sinds begin april nagenoeg stil. Heathrow verwerkte vorige maand 97 procent minder passagiers dan in april 2019.

In mei zal er geen verbetering komen, want de lockdown in de UK blijft grotendeels van kracht. Airlines plannen evenwel een terugkeer van een deel van de vluchten. Zo wil Ryanair in juli weer 40 procent van het oorspronkelijke schema vliegen. De UK is de belangrijkste markt voor de Ierse carrier. Of er ook tickets zijn verkocht voor de zomermaanden laat Ryanair in het midden.

 

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Marc Lammens weg bij ATPI

Marc Lammens weg bij ATPI

03/06/2020

Marc Lammens is vertrokken bij de ATPI Groep. Lammens was sinds augustus 2017 managing director van de zakenreisactiviteiten van ATPI in Nederland en België. Zijn werkzaamheden worden per direct overgenomen…