Home / Luchtvaart / Transavia gaat voor zakelijke markt, Rotterdam als spil

Transavia gaat voor zakelijke markt, Rotterdam als spil

Transavia gaat voor zakelijke markt, Rotterdam als spil

Transavia gaat sterk uitbreiden op de zakelijke markt. Dit heeft de airline donderdag tegen Zakenreis gezegd. Over twee weken ontvouwt de dochtermaatschappij van KLM de plannen. Rotterdam The Hague Airport moet de primaire zakenluchthaven van ‘HV’ worden.

“Wij zien toekomst in de zakelijke markt en komen daarom met een pakket gericht op de zakenreiziger,” zegt commercieel directeur Roy Scheerder. Tien procent van de passagiers bij de prijsvechter is nu al zakenreiziger.

Om het product nog beter te laten aansluiten op de zakelijke markt heeft Transavia een aantal stappen gezet. Zo is een contract gesloten met Sabre, waardoor boekingen, waaronder zakelijke, ook via dit GDS (global distribution system) kunnen lopen. Transavia had al contracten met de andere twee wereldwijde GDS-bedrijven Travelport en Amadeus. “Alle tarieven zijn nu beschikbaar via de drie GDS-kanalen”, zegt Scheerder.

Transavia wil verder meer zakelijke bestemmingen aanbieden en een nieuwe tariefstructuur opzetten, met zakelijke pakketten. Om de zakenreiziger te lokken wordt het frequent-flyer-programma van Air France-KLM, Flying Blue, gekoppeld aan de zakelijke pakketten van Transavia, voor zowel het sparen als gebruik van de miles. Dit inzetten van miles (burning) kan nu ook al, het sparen is nieuw en geldt alleen voor de zakelijke ‘branded fares’.

Transavia wil van Rotterdam The Hague Airport de primaire luchthaven maken voor haar zakelijk verkeer. “Rotterdam The Hague is een snelle, efficiënte airport en dus uitermate geschikt voor de zakenreiziger,” aldus Roy Scheerder.

Transavia onderzoekt nog enkele andere uitbreidingen voor de zakenreiziger, zoals twee stuks handbagage, een ‘fast lane’ bij security en priority boarding. Scheerder: “Hierover hebben we nog geen besluiten genomen.”

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
KLM-BCG ondersteunt Virgin

KLM-BCG ondersteunt Virgin

27/02/2020

Het partnerschap van KLM en de Boston Consulting Group voor de operationele digitalisering van luchtvaartmaatschappijen, heeft Virgin Atlantic als nieuwe klant binnengehaald. KLM-BCG zal Virgin ondersteunen bij het ‘optimaliseren en…

KLM grijpt in om corona

KLM grijpt in om corona

26/02/2020

KLM voert ‘drastische’ bezuinigingsmaatregelen door om de gevolgen van Covid-19, het coronavirus, het hoofd te bieden. Dit heeft financieel directeur Erik Swelheim in een uitgelekte, interne brief laten weten. “Het…

VCK Travel in zee met RPPC

VCK Travel in zee met RPPC

25/02/2020

VCK Travel is deze maand lid geworden van Rotterdam Port Promotion Council (RPPC), het netwerk van havenbedrijven in de Maasstad. VCK is ooit ontstaan vanuit de haven en het reisbedrijf…

Mailbox Transavia gehackt

Mailbox Transavia gehackt

24/02/2020

De mailbox van Transavia is in 2015 gehackt, waardoor de gegevens van 80.000 passagiers in handen van vreemden zijn gekomen. De airline zegt maandag dat de hack pas kort geleden…

Corona doodsteek voor HNA

Corona doodsteek voor HNA

21/02/2020

De Chinese overheid is van plan de verlieslijdende HNA Group te nationaliseren. HNA, met een reeks airlines in portefeuille en belangen in hotels en banken, sukkelde de afgelopen jaren al….