Home / Luchtvaart / U wil de safety video niet zien? Dan mijn vliegtuig uit!

U wil de safety video niet zien? Dan mijn vliegtuig uit!

U wil de safety video niet zien? Dan mijn vliegtuig uit!

Air New Zealand heeft deze week een passagier vlak voor vertrek van een binnenlandse vlucht uit het vliegtuig gezet, omdat zij weigerde aandacht te besteden aan de veiligheidsinstructies.

Het toestel stond gereed op de luchthaven van de hoofdstad Wellington voor een vlucht naar het noordelijk gelegen Auckland. De crew van Air New Zealand wilde beginnen aan de veiligheidsinstructies: een combinatie van een video met ‘live’ uitleg door de flight attendants.

Een passagier die bij een nooduitgang zat negeerde volgens de airline de uitleg volkomen. Na herhaaldelijke waarschuwingen aan haar adres besloot de gezagvoerder de vrouw en haar mannelijke reisgenoot uit het toestel te zetten.

ICAO
De vraag is: mogen airlines hun passagiers dwingen naar de safety instructions aan boord te kijken en kunnen ze bij weigering daadwerkelijk overgaan tot verwijdering? Ja dat kan, in sommige gevallen.

De internationale burgerluchtvaartorganisatie ICAO heeft een standaard pakket beschikbaar van veiligheidsinstructies aan boord. Het is vervolgens aan de nationale luchtvaartautoriteiten om de regels op te leggen aan de airlines. Elk land doet dit, waarbij de inhoud en uitvoering kan verschillen.

De gezagvoerder van een vliegtuig, die over alles het laatste woord heeft, eist onder normale omstandigheden dat de veiligheidsinstructies achter de rug zijn, voordat het toestel opstijgt.

Veel passagiers letten nauwelijks op tijdens de safety demonstrations en ze zullen daar ook niet op worden aangesproken. Maar voor de stoelen vlakbij de nooduitgang geldt een ander verhaal. Passagiers die daar zitten krijgen extra instructies, onder meer over de wijze waarop de nooddeur bij een evacuatie moet worden geopend.

Als díe passagiers medewerking weigeren kan de captain dat interpreteren als een gevaarlijke situatie, die ingrijpen noodzakelijk maakt. In het geval van Air New Zealand betekende dit: geen vlucht voor de onwelwillende passagier.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Grote MAX-order Ryanair

Grote MAX-order Ryanair

03/12/2020

Ryanair heeft donderdag een order geplaatst voor 75 vliegtuigen van het type Boeing 737 MAX 8-200. De carrier rekent hiermee op volledig herstel van de operatie na de coronacrisis en…

Geen gratis rolkoffer easyJet

Geen gratis rolkoffer easyJet

02/12/2020

Passagiers bij easyJet mogen vanaf 10 februari 2021 niet langer een rolkoffertje meenemen in de cabine, maar alleen een handtas. Rond een derde van de stoelen blijft plaats houden voor…

Enorme groei Zoom  in 2020

Enorme groei Zoom in 2020

01/12/2020

Zoom heeft de verwachte omzet voor boekjaar 2020/21 bijgesteld naar 2,5 miljard dollar, een verdubbeling van de raming uit maart. Het Amerikaanse videobedrijf profiteert in hoge mate van de coronacrisis…