Home / Luchtvaart / U wil de safety video niet zien? Dan mijn vliegtuig uit!

U wil de safety video niet zien? Dan mijn vliegtuig uit!

U wil de safety video niet zien? Dan mijn vliegtuig uit!

Air New Zealand heeft deze week een passagier vlak voor vertrek van een binnenlandse vlucht uit het vliegtuig gezet, omdat zij weigerde aandacht te besteden aan de veiligheidsinstructies.

Het toestel stond gereed op de luchthaven van de hoofdstad Wellington voor een vlucht naar het noordelijk gelegen Auckland. De crew van Air New Zealand wilde beginnen aan de veiligheidsinstructies: een combinatie van een video met ‘live’ uitleg door de flight attendants.

Een passagier die bij een nooduitgang zat negeerde volgens de airline de uitleg volkomen. Na herhaaldelijke waarschuwingen aan haar adres besloot de gezagvoerder de vrouw en haar mannelijke reisgenoot uit het toestel te zetten.

ICAO
De vraag is: mogen airlines hun passagiers dwingen naar de safety instructions aan boord te kijken en kunnen ze bij weigering daadwerkelijk overgaan tot verwijdering? Ja dat kan, in sommige gevallen.

De internationale burgerluchtvaartorganisatie ICAO heeft een standaard pakket beschikbaar van veiligheidsinstructies aan boord. Het is vervolgens aan de nationale luchtvaartautoriteiten om de regels op te leggen aan de airlines. Elk land doet dit, waarbij de inhoud en uitvoering kan verschillen.

De gezagvoerder van een vliegtuig, die over alles het laatste woord heeft, eist onder normale omstandigheden dat de veiligheidsinstructies achter de rug zijn, voordat het toestel opstijgt.

Veel passagiers letten nauwelijks op tijdens de safety demonstrations en ze zullen daar ook niet op worden aangesproken. Maar voor de stoelen vlakbij de nooduitgang geldt een ander verhaal. Passagiers die daar zitten krijgen extra instructies, onder meer over de wijze waarop de nooddeur bij een evacuatie moet worden geopend.

Als díe passagiers medewerking weigeren kan de captain dat interpreteren als een gevaarlijke situatie, die ingrijpen noodzakelijk maakt. In het geval van Air New Zealand betekende dit: geen vlucht voor de onwelwillende passagier.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Eerste vlucht Delta op Tampa

Eerste vlucht Delta op Tampa

24/05/2019

Delta Air Lines, de partner van KLM en Air France, is vandaag begonnen met een nieuwe route vanuit Amsterdam naar Tampa, Florida. Delta breidt hiermee haar netwerk vanuit Nederland verder…

China eist geld voor MAX

China eist geld voor MAX

23/05/2019

De drie grote Chinese airlines eisen compensatie van Boeing voor het aan de grond houden van hun MAX-toestellen. Air China, China Southern en China Eastern hebben samen 42 Boeing MAX-8…

KLM in start-up Air Antwerp

KLM in start-up Air Antwerp

22/05/2019

KLM heeft met CityJet een nieuwe airline opgericht onder de naam Air Antwerp. Dit bevestigt een woordvoerder van de start-up tegen Zakenreis. Na de zomer wil de carrier beginnen met…

Bagagetoeslag KLM nu overal

Bagagetoeslag KLM nu overal

20/05/2019

KLM hanteert vanaf 21 mei op bijna het gehele netwerk een toeslag voor ruimbagage bij de goedkoopste tickets. Dit bevestigt Dries Klein, vice-president sales KLM Benelux, tegen Zakenreis. Het verschil…

Winstval Ryanair 29 procent

Winstval Ryanair 29 procent

20/05/2019

Ryanair heeft in het gebroken boekjaar 2018-19 de winst zien dalen met 29 procent, van 1,45 miljard naar 1,02 miljard euro. De Ierse prijsvechter noemt als oorzaken hogere brandstofkosten en…