Home / Luchtvaart / U wil de safety video niet zien? Dan mijn vliegtuig uit!

U wil de safety video niet zien? Dan mijn vliegtuig uit!

U wil de safety video niet zien? Dan mijn vliegtuig uit!

Air New Zealand heeft deze week een passagier vlak voor vertrek van een binnenlandse vlucht uit het vliegtuig gezet, omdat zij weigerde aandacht te besteden aan de veiligheidsinstructies.

Het toestel stond gereed op de luchthaven van de hoofdstad Wellington voor een vlucht naar het noordelijk gelegen Auckland. De crew van Air New Zealand wilde beginnen aan de veiligheidsinstructies: een combinatie van een video met ‘live’ uitleg door de flight attendants.

Een passagier die bij een nooduitgang zat negeerde volgens de airline de uitleg volkomen. Na herhaaldelijke waarschuwingen aan haar adres besloot de gezagvoerder de vrouw en haar mannelijke reisgenoot uit het toestel te zetten.

ICAO
De vraag is: mogen airlines hun passagiers dwingen naar de safety instructions aan boord te kijken en kunnen ze bij weigering daadwerkelijk overgaan tot verwijdering? Ja dat kan, in sommige gevallen.

De internationale burgerluchtvaartorganisatie ICAO heeft een standaard pakket beschikbaar van veiligheidsinstructies aan boord. Het is vervolgens aan de nationale luchtvaartautoriteiten om de regels op te leggen aan de airlines. Elk land doet dit, waarbij de inhoud en uitvoering kan verschillen.

De gezagvoerder van een vliegtuig, die over alles het laatste woord heeft, eist onder normale omstandigheden dat de veiligheidsinstructies achter de rug zijn, voordat het toestel opstijgt.

Veel passagiers letten nauwelijks op tijdens de safety demonstrations en ze zullen daar ook niet op worden aangesproken. Maar voor de stoelen vlakbij de nooduitgang geldt een ander verhaal. Passagiers die daar zitten krijgen extra instructies, onder meer over de wijze waarop de nooddeur bij een evacuatie moet worden geopend.

Als díe passagiers medewerking weigeren kan de captain dat interpreteren als een gevaarlijke situatie, die ingrijpen noodzakelijk maakt. In het geval van Air New Zealand betekende dit: geen vlucht voor de onwelwillende passagier.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Keten Oyo groeit razendsnel

Keten Oyo groeit razendsnel

22/07/2019

De Indiase hotelketen Oyo, gericht op zaken- en vrijetijds-reizigers, groeit razendsnel. Oyo bestaat zes jaar en is in aantallen kamers en waarde nu al een van de grootste in de…

Peter Bellew naar easyJet

Peter Bellew naar easyJet

19/07/2019

Peter Bellew verruilt zijn positie van Chief Operating Officer bij Ryanair voor dezelfde functie bij easyJet. Dit heeft de Britse prijsvechter bekendgemaakt, samen met ‘robuuste’ resultaten over het derde kwartaal….

Transavia in zee met Bit

Transavia in zee met Bit

19/07/2019

Transavia is samenwerking aangegaan met Bit, een onderzoeksorganisatie in Amsterdam, gericht op technische innovaties die de luchtvaart zouden kunnen verduurzamen. De dochtermaatschappij van KLM zegt in een verklaring dat Bit,…