Home / Luchtvaart / Twintigste route Wizz Air

Twintigste route Wizz Air

Twintigste route Wizz Air

Prijsvechter Wizz Air heeft vandaag aangekondigd in augustus een nieuwe route te openen tussen Eindhoven Airport en Niš in Servië. Het is de twintigste bestemming die de Hongaarse luchtvaartmaatschappij aanbiedt vanaf Eindhoven.

‘Constantin the Great’, de luchthaven van de stad Niš, in het zuidoosten van Servië, is na de hoofdstad Belgrado de tweede bestemming in het Balkanland waar Wizz Air vanaf Eindhoven Airport op vliegt. De route naar Niš wordt twee keer per week gevlogen met een Airbus A320 die plaats biedt aan 180 passagiers.

Niš is tevens de vierde nieuwe bestemming voor Wizz Air vanaf Eindhoven dit jaar, na Lublin in Polen, Timisoara in Roemenië en Kaunas in Litouwen.

Low-cost carrier Wizz Air heeft de afgelopen tien jaar een groot netwerk opgebouwd, vooral in Centraal- en Oost-Europa, met nu 420 routes in Europa en daarbuiten (enkele bestemmingen in het Midden-Oosten). De airline vervoerde in 2015 bijna twintig miljoen passagiers, twee keer zoveel als de Nederlands-Franse concurrent Transavia, maar nog steeds ver achter de marktleiders in het low-cost segment: Ryanair en easyJet.

Wizz Air vliegt zowel op primaire, secundaire als regionale luchthavens. Wizz Air heeft een relatief jonge vloot, bestaande uit vliegtuigen van de ‘klassieke’ types Airbus A320 en A321. De carrier heeft bij Airbus een bestelling geplaatst voor 110 A321neo’s, de gemoderniseerde variant van de A321. De eerste A321neo’s worden in 2019 in de vloot verwacht.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Lelystad dit jaar niet open

Lelystad dit jaar niet open

31/03/2020

Lelystad Airport gaat dit jaar niet open. Dit schrijft minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) dinsdag in een brief aan de Tweede Kamer. Terwijl eerder regelgeving op…

Turkije weert alle vluchten

Turkije weert alle vluchten

30/03/2020

De Turkse regering weert alle internationale vluchten, als maatregel tegen corona. Sinds twee weken bestond er al een verbod op vliegtuigen uit Europese landen, nu geldt de maatregel wereldwijd. Flag…

EasyJet staakt alle vluchten

EasyJet staakt alle vluchten

30/03/2020

EasyJet houdt vanaf vandaag, 30 maart, voor onbepaalde tijd de hele vloot bestaande uit 331 vliegtuigen aan de grond, als gevolg van de ‘ongekende reisbeperkingen’ door het coronavirus. EasyJet zegt…

Boeing 747 KLM nu uit dienst

Boeing 747 KLM nu uit dienst

30/03/2020

KLM heeft zondagmiddag zonder enige vorm van ceremonie afscheid genomen van de Boeing 747-400 voor passagiersvervoer. Het was aanvankelijk de bedoeling tot in 2021 met het toesteltype te blijven vliegen,…