Home / Luchtvaart / Tweede staking bij KLM: 42 vluchten geannuleerd

Tweede staking bij KLM: 42 vluchten geannuleerd

Tweede staking bij KLM: 42 vluchten geannuleerd

De tweede staking deze week van KLM-grondpersoneel op Schiphol heeft vandaag opnieuw tot veel overlast geleid. Net als maandag was er tussen 8 en 10 uur een werkonderbreking. Tot nu toe zijn 42 vluchten van KLM geannuleerd.

Maandag was het aantal vluchten dat uitviel met 56 groter dan vandaag; dit kwam mede doordat KLM passagiers vanmorgen op een deel van de vluchten niet toestond ruimbagage in te checken. Daardoor omzeilde de airline de stakende bagagevervoerders, maar het zorgde wel voor frustratie onder reizigers, die niet wisten wat ze met hun koffer moesten doen.

De stakingen, georganiseerd door de FNV, zijn bedoeld om een loonsverhoging voor ‘de grond’ af te dwingen. De bond eist acht procent meer salaris voor twee jaar tijd. KLM wil niet verder gaan dan zes procent, uitgesmeerd over drie jaar.

Onderhandelingen tussen directie en de FNV liepen in juli vast. FNV zegt na de acties van maandag geen reactie te hebben gekregen van de KLM-directie en besloot opnieuw in actie te komen. Het lijkt erop dat de bond deze insteek zal vervolgen, tot KLM wel reageert.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
City Connection van NH 

City Connection van NH 

14/11/2019

De NH Hotel Group heeft een nieuw product gelanceerd: City Connection. Gasten kunnen zo gebruik maken van diensten van alle hotels van de keten in de stad van verblijf. Voor…

KLM past order Embraer aan

KLM past order Embraer aan

14/11/2019

KLM heeft de eerdere bestelling van 35 Embraer-toestellen, bestemd voor KLM Cityhopper, aangepast. Er is nu sprake van 21 ‘firm orders’, zes meer dan aanvankelijk. De andere 14 zijn opties….

Directe Eurostar in april 2020

Directe Eurostar in april 2020

13/11/2019

Vanaf het voorjaar van 2020 zal de Eurostar zonder overstap rijden tussen Amsterdam en Londen. Afgaande op de online dienstregeling zal op 6 april de eerste directe trein over het…

Bewust reizen op BTS 2020

Bewust reizen op BTS 2020

12/11/2019

Tijdens de jaarlijkse Business Travel Show, in februari 2020, zal ‘bewust reizen’ een van de hoofdthema’s zijn, zo heeft de BTS bekendgemaakt. Is het tijd voor een ‘ethisch reisprogramma’ voor…