Home / Luchtvaart / Tweede staking bij KLM: 42 vluchten geannuleerd

Tweede staking bij KLM: 42 vluchten geannuleerd

Tweede staking bij KLM: 42 vluchten geannuleerd

De tweede staking deze week van KLM-grondpersoneel op Schiphol heeft vandaag opnieuw tot veel overlast geleid. Net als maandag was er tussen 8 en 10 uur een werkonderbreking. Tot nu toe zijn 42 vluchten van KLM geannuleerd.

Maandag was het aantal vluchten dat uitviel met 56 groter dan vandaag; dit kwam mede doordat KLM passagiers vanmorgen op een deel van de vluchten niet toestond ruimbagage in te checken. Daardoor omzeilde de airline de stakende bagagevervoerders, maar het zorgde wel voor frustratie onder reizigers, die niet wisten wat ze met hun koffer moesten doen.

De stakingen, georganiseerd door de FNV, zijn bedoeld om een loonsverhoging voor ‘de grond’ af te dwingen. De bond eist acht procent meer salaris voor twee jaar tijd. KLM wil niet verder gaan dan zes procent, uitgesmeerd over drie jaar.

Onderhandelingen tussen directie en de FNV liepen in juli vast. FNV zegt na de acties van maandag geen reactie te hebben gekregen van de KLM-directie en besloot opnieuw in actie te komen. Het lijkt erop dat de bond deze insteek zal vervolgen, tot KLM wel reageert.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
SuitePad in kamers Novotel

SuitePad in kamers Novotel

18/09/2019

De kamers van Novotel Amsterdam Schiphol Airport krijgen vanaf 1 oktober een tablet-product van het merk SuitePad met informatie over hotel en omgeving. Tezelfdertijd schaft Novotel de gratis leen-gsm Handy…