Home / Luchtvaart / Transavia vanaf 00.01 uur plat

Transavia vanaf 00.01 uur plat

Transavia vanaf 00.01 uur plat

Om één minuut over middernacht begint de eerder aangekondigde werkonderbreking van de piloten bij Transavia, die zal duren tot 12.00 uur maandagmiddag. Dit heeft vakbond VNV zondag bekendgemaakt.

‘Na veertien maanden zonder cao-akkoord en vele verwoede pogingen om tot een acceptabel akkoord voor Transavia-vliegers te komen moet de Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers concluderen dat verder onderhandelen met het Transavia-management op dit moment geen zin heeft,’ zegt VNV in een verklaring.

Indien de piloten gehoor geven aan de oproep van hun bond, betekent dit dat de vluchten van Transavia met vertrek op Schiphol, Eindhoven en Rotterdam The Hague Airport maandagochtend aan de grond zullen blijven.

Onduidelijk is nog hoe groot de deelname zal zijn. Inzet is een verbetering van de werk- en rusttijdenregeling. ‘Het ziekteverzuim onder de Transavia-vliegers is buitensporig hoog. De oorzaak zoekt de VNV bij de instabiele roosters en het onvoldoende grip hebben op de eigen vrije tijd,’ zegt de bond. Voorts eist VNV ‘een goede arbeidsongeschiktheidsregeling’ en ‘een bescheiden loonstijging.’

De bond en haar leden leggen de verantwoordelijkheid van de staking bij het Transavia-management. De dochtermaatschappij van KLM waarschuwt zelf op haar site voor de staking en zegt de stap van de piloten te betreuren. ‘Een werkonderbreking heeft namelijk ingrijpende gevolgen voor onze passagiers. We vinden dit heel erg vervelend en dit is zeker niet onze keuze. We doen er alles aan om de overlast tot een minimum te beperken.’

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Peter Bellew naar easyJet

Peter Bellew naar easyJet

19/07/2019

Peter Bellew verruilt zijn positie van Chief Operating Officer bij Ryanair voor dezelfde functie bij easyJet. Dit heeft de Britse prijsvechter bekendgemaakt, samen met ‘robuuste’ resultaten over het derde kwartaal….

Transavia in zee met Bit

Transavia in zee met Bit

19/07/2019

Transavia is samenwerking aangegaan met Bit, een onderzoeksorganisatie in Amsterdam, gericht op technische innovaties die de luchtvaart zouden kunnen verduurzamen. De dochtermaatschappij van KLM zegt in een verklaring dat Bit,…