Home / Luchtvaart / Transavia blijft groeien

Transavia blijft groeien

Transavia blijft groeien

Transavia breidt de winterdienstregeling uit en biedt 23 procent meer vluchten aan, dat zijn bijna 850.000 meer stoelen in vergelijking met de winterdienstregeling 2015/2016. Met dit schema verdicht Transavia het netwerk vanuit de thuismarkten Nederland, Frankrijk en Duitsland. Er zijn vanuit Nederland zeven nieuwe ‘winter’-bestemmingen aan het netwerk toegevoegd.

Transavia is bezig haar dienstregeling ‘platter’ te maken door meer bestemmingen het hele jaar door aan te bieden. Vanaf Schiphol worden daarom Ibiza, Turijn, Verona, Palma de Mallorca, Larnaca, Catania en Sal (Kaap-Verdische Eilanden) jaarrond aangevlogen. De vluchten vanaf Amsterdam naar Parijs, Bari, Agadir en Marrakech werden voorheen al een deel van het winterseizoen aangeboden en zijn nu voor het eerst de hele winter te boeken. Vanaf Eindhoven Airport kunnen reizigers dagelijks naar München en Praag vliegen en vanaf Rotterdam The Hague Airport naar Rome.

Er worden in de nieuwe dienstregeling het hele jaar door meer vluchten en hogere frequenties aangebodennaar verschillende Europese en Noord Afrikaanse bestemmingen. Ook gaat Transavia, Air France – KLM’s antwoord op low cost carriers, de strijd aan met concurrenten easyJet en Ryanair. Zo vliegt de Franse tak van de luchtvaartmaatschappij straks tweemaaldaags naar easyJet’s thuishaven London Luton vanaf Parijs Orly, ook een belangrijke easyJet basis.

“We zien dat reizigers ook in de winterperiode, zowel zakelijk als in vrije tijd meer willen reizen. Voor hen wordt Transavia nog toegankelijker, met bijvoorbeeld London Luton vanuit Parijs Orly en Praag vanaf Eindhoven Airport”, aldus Mattijs ten Brink, algemeen directeur van Transavia.

Wintersport
De ruim vijftig wekelijkse vluchten naar wintersportgebieden blijven gehandhaafd. Terug van weggeweest is Grenoble vanaf Rotterdam The Hague Airport. Met de routes naar Turijn en Verona maakt
Transavia ook de Italiaanse Alpen toegankelijk voor wintersporters.

Het winterschema gaat in op 1 november 2016 en loopt tot en met 31 maart 2017.

Lenneke Bosman
Door: | lenneke[at]zakenreis.nl | volg mij via @ lenneke_ZR
Lenneke Bosman schrijft sinds 2008 over de luchtvaart- en reiswereld. Met een achtergrond in de marketing van historische luchtvaart heeft zij ook ervaring opgedaan in de meetings- & incentivesbranche.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Marc Lammens weg bij ATPI

Marc Lammens weg bij ATPI

03/06/2020

Marc Lammens is vertrokken bij de ATPI Groep. Lammens was sinds augustus 2017 managing director van de zakenreisactiviteiten van ATPI in Nederland en België. Zijn werkzaamheden worden per direct overgenomen…