Home / Luchtvaart / Topman Brussels op de wip

Topman Brussels op de wip

Topman Brussels op de wip

De CEO van Brussels Airlines, Bernard Gustin, moet mogelijk het veld ruimen. Moederbedrijf Lufthansa is volgens bronnen in België ontevreden over de prestaties en de koers van de maatschappij.

Lufthansa, dat eind 2016 Brussels Airlines volledig inlijfde – na jarenlang grootaandeelhouder te zijn geweest – wil de Belgische dochter zo goed als volledig integreren met de prijsvechter in de groep: Eurowings. Gustin, sinds 2008 CEO, is daar mordicus tegen. Hij bepleit een hybride functie voor zijn carrier: low cost op de Europese markt en full service op de lange afstand, naar Afrika, Noord-Amerika en India.

Routes inleveren
Carsten Spohr, de topman van de Lufthansa Group en Lufthansa, zou bereid zijn de Afrika-operatie van Brussels Airlines in stand te laten, maar verder wil hij niet gaan. Het zou betekenen dat Brussels Airlines routes moet inleveren en met verbindingsvluchten vanaf Zaventem naar Frankfurt dient aan te sluiten op het netwerk van Lufthansa. Volgens Spohr is een dergelijk systeem efficiënter voor de groep.

Het personeel van Brussels Airlines steunt de eigen topman. In een online petitie hebben ze Lufthansa gevraagd Bernard Gustin op zijn plaats te laten en de operatie van de maatschappij vanaf Zaventem niet te verkleinen. Belgische vakbonden overwegen actie te ondernemen als Carsten Spohr, die het laatste woord heeft, zijn zin doordrijft.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

nieuws
Nieuwe stakingen Air France

Nieuwe stakingen Air France

11/06/2018

Bonden bij Air France hebben vier nieuwe stakingen afgekondigd, eind deze maand, om loonsverhoging af te dwingen. Het personeel van de airline staakte dit jaar tot nu toe op vijftien…