Home / Luchtvaart / Topman Brussels op de wip

Topman Brussels op de wip

Topman Brussels op de wip

De CEO van Brussels Airlines, Bernard Gustin, moet mogelijk het veld ruimen. Moederbedrijf Lufthansa is volgens bronnen in België ontevreden over de prestaties en de koers van de maatschappij.

Lufthansa, dat eind 2016 Brussels Airlines volledig inlijfde – na jarenlang grootaandeelhouder te zijn geweest – wil de Belgische dochter zo goed als volledig integreren met de prijsvechter in de groep: Eurowings. Gustin, sinds 2008 CEO, is daar mordicus tegen. Hij bepleit een hybride functie voor zijn carrier: low cost op de Europese markt en full service op de lange afstand, naar Afrika, Noord-Amerika en India.

Routes inleveren
Carsten Spohr, de topman van de Lufthansa Group en Lufthansa, zou bereid zijn de Afrika-operatie van Brussels Airlines in stand te laten, maar verder wil hij niet gaan. Het zou betekenen dat Brussels Airlines routes moet inleveren en met verbindingsvluchten vanaf Zaventem naar Frankfurt dient aan te sluiten op het netwerk van Lufthansa. Volgens Spohr is een dergelijk systeem efficiënter voor de groep.

Het personeel van Brussels Airlines steunt de eigen topman. In een online petitie hebben ze Lufthansa gevraagd Bernard Gustin op zijn plaats te laten en de operatie van de maatschappij vanaf Zaventem niet te verkleinen. Belgische vakbonden overwegen actie te ondernemen als Carsten Spohr, die het laatste woord heeft, zijn zin doordrijft.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

nieuws
KLM gaat codesharen met Widerøe

KLM gaat codesharen met Widerøe

21/02/2018

KLM en de Noorse luchtvaartmaatschappij Widerøe zijn sinds woensdag codeshare-partners. Op de Widerøe-vluchten in Noorwegen wordt nu ook de KL-code toegevoegd. Hierdoor kunnen KLM-passagiers van over de hele wereld overstappen…

Record winstdeling KLM

Record winstdeling KLM

20/02/2018

KLM heeft vandaag het bedrag bekend gemaakt dat de 30.000 werknemers onder elkaar kunnen verdelen als aandeel in de winst. Het gaat om 170 miljoen euro, een record voor de…

Pizza aan de gate op Schiphol

Pizza aan de gate op Schiphol

20/02/2018

Passagiers die vóór het boarden op Schiphol nog eten of drinken willen bestellen kunnen dat vanaf nu doen bij HMSHost International. Maaltijdbezorger Deliveroo brengt het bij de gate. Het is…