Home / Luchtvaart / Topman bij BA vervangen

Topman bij BA vervangen

Topman bij BA vervangen

IAG heeft maandag de CEO van British Airways, Alex Cruz, aan de kant gezet, zonder opgave van reden. Zijn opvolger Sean Doyle moet BA verder door de coronacrisis loodsen en is meteen aan zijn nieuwe baan begonnen.

De Brits-Spaanse International Airlines Group gaat, zoals de gehele mondiale luchtvaart, sinds maart door een diep dal als gevolg van de corona-pandemie. De CEO van de groep, Luis Gallego, maakte het nieuws van Cruz’ vertrek maandag bekend.

Zijn verklaring bevat de loftuitingen die vaak worden gebezigd aan het adres van topmanagers die een bedrijf verlaten, maar een uitleg over de redenen voor het ontslag van Cruz ontbreekt naar buiten toe. Gallego trad vorige maand aan als CEO van IAG. Hij was de opvolger van oudgediende Willie Walsh, die met pensioen is gegaan.

De Spanjaard Alex Cruz, die sinds 2016 de CEO van BA was, zal volgens mededelingen zijn opvolger inwerken en naar wordt aangenomen – ook hierover heeft Gallego niets gezegd – de onderneming daarna gedwongen verlaten.

De Ier Sean Doyle (foto rechts) werkte eerder voor BA en kreeg begin 2019 promotie als CEO van Aer Lingus, de Ierse dochter van IAG. De airlinegroep haalt Doyle nu terug naar Londen om te redden wat er te redden valt.

BA krijgt sinds maart ondersteuning van de Britse regering bij het betalen van de lonen, maar heeft geen steunpakket ontvangen, zoals onder meer KLM, Air France en Lufthansa dat in eigen land wel hebben gekregen. De subsidie op de lonen lijkt eind deze maand af te zullen lopen.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Coronagolf op KLM-vluchten

Coronagolf op KLM-vluchten

27/11/2021

Op de twee KLM-vluchten die vrijdag uit Zuid-Afrika aankwamen, waren volgens de GGD ten minste 15 mensen besmet met corona, een aantal dat kan oplopen naar 85, omdat nog niet…

APG: GSA Surinam Airways

APG: GSA Surinam Airways

23/11/2021

Surinam Airways heeft APG aangesteld als General Sales Agent (GSA) voor Europa, zo hebben de twee partijen dinsdag naar buiten gebracht. De luchtvaartmaatschappij van Suriname voert momenteel twee vluchten per…

Herstel zakenreizen in 2025

Herstel zakenreizen in 2025

23/11/2021

Het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM) heeft onderzoek gedaan naar zakenreizen in Nederland en verwacht op basis daarvan pas in 2025 een terugkeer tot het niveau van 2019. Het KiM, onderdeel…

Schiphol weer licht omhoog

Schiphol weer licht omhoog

22/11/2021

Vorige maand reisden 3,7 miljoen passagiers via Schiphol, zo blijkt uit cijfers van de luchthaven. Dit is een stijging ten opzichte van de 3,4 miljoen reizigers in september, maar nog…