Home / Luchtvaart / Topman bij BA vervangen

Topman bij BA vervangen

Topman bij BA vervangen

IAG heeft maandag de CEO van British Airways, Alex Cruz, aan de kant gezet, zonder opgave van reden. Zijn opvolger Sean Doyle moet BA verder door de coronacrisis loodsen en is meteen aan zijn nieuwe baan begonnen.

De Brits-Spaanse International Airlines Group gaat, zoals de gehele mondiale luchtvaart, sinds maart door een diep dal als gevolg van de corona-pandemie. De CEO van de groep, Luis Gallego, maakte het nieuws van Cruz’ vertrek maandag bekend.

Zijn verklaring bevat de loftuitingen die vaak worden gebezigd aan het adres van topmanagers die een bedrijf verlaten, maar een uitleg over de redenen voor het ontslag van Cruz ontbreekt naar buiten toe. Gallego trad vorige maand aan als CEO van IAG. Hij was de opvolger van oudgediende Willie Walsh, die met pensioen is gegaan.

De Spanjaard Alex Cruz, die sinds 2016 de CEO van BA was, zal volgens mededelingen zijn opvolger inwerken en naar wordt aangenomen – ook hierover heeft Gallego niets gezegd – de onderneming daarna gedwongen verlaten.

De Ier Sean Doyle (foto rechts) werkte eerder voor BA en kreeg begin 2019 promotie als CEO van Aer Lingus, de Ierse dochter van IAG. De airlinegroep haalt Doyle nu terug naar Londen om te redden wat er te redden valt.

BA krijgt sinds maart ondersteuning van de Britse regering bij het betalen van de lonen, maar heeft geen steunpakket ontvangen, zoals onder meer KLM, Air France en Lufthansa dat in eigen land wel hebben gekregen. De subsidie op de lonen lijkt eind deze maand af te zullen lopen.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
KLM wil commitment bonden

KLM wil commitment bonden

30/10/2020

KLM heeft de vakbonden ‘dringend’ gevraagd een ‘commitment clausule’ te tekenen waarin ze akkoord gaan met langer durende bezuinigingen dan eerder was afgesproken. Zaterdag 31 oktober zal minister van Financiën…

Spoedoverleg bij KLM

Spoedoverleg bij KLM

30/10/2020

De directie van KLM voert vrijdag spoedoverleg met de bonden, aangezien het ingediende steunplan mogelijk wordt verworpen in Den Haag. KLM moet van de regering dieper snijden in de kosten,…

Megaverlies Air France-KLM 

Megaverlies Air France-KLM 

30/10/2020

Air France-KLM heeft over het derde kwartaal een nettoverlies geleden van bijna 1,7 miljard euro, zo heeft het bedrijf vrijdag voorbeurs bekendgemaakt. Q3 was wel beter dan Q2, maar in…

GBTA koopt ACTE-geheimen

GBTA koopt ACTE-geheimen

29/10/2020

GBTA wil de intellectuele eigendommen van het failliete ACTE, waaronder merknamen, software, knowhow en handelsgeheimen overnemen. Daaronder valt ook de opzet van educatieve sessies die ACTE organiseerde. Op papier komt…