Home / Luchtvaart / Topchef van Ron Gastrobar kookt voor Garuda

Topchef van Ron Gastrobar kookt voor Garuda

Topchef van Ron Gastrobar kookt voor Garuda

Tot het einde van het jaar krijgen business class-passagiers van Garuda Indonesia culinaire gerechten geserveerd die zijn bedacht en samengesteld door Chef Agus Hermawan van Ron Gastrobar Indonesia.

Agus Hermawan is de tweede topchef die voor de non-stop vluchten van Garuda van Amsterdam naar Jakarta maaltijden samenstelt die niet onderdoen voor een diner in een luxe restaurant. Vorig jaar beet de gerenommeerde Indonesische sterrenchef Felix Budisetiawan het spits af. De speciale maaltijden zijn onderdeel van Garuda’s programma Star Chefs’ Signature Dishes on Board, dat begin vorig jaar op geselecteerde routes werd geïntroduceerd.

Tijdens de presentatie van de gerechten aan frequent flyers en relaties van Garuda Indonesia in Ron Gastrobar, zei I Gusti Agung Wesaka Puja, de ambassadeur van Indonesië: “Voedsel is hetgeen dat mensen met elkaar verbindt. Met deze heerlijke gerechten geeft Garuda passagiers een voorproefje van het goede dat Indonesië te bieden heeft. Food is our friend. Good food is our soul.”

Chef Agus Hermawan is geboren op Java. Hij leerde koken van zijn moeder en ging zo’n twintig jaar geleden in Nederland aan de slag in de Indonesische keuken. Nu is hij chef bij Ron Gastrobar Indonesia, een van de vijf top-restaurants van meesterkok Ron Blaauw. Daarnaast is hij door de Indonesische minister van Toerisme verkozen tot ambassadeur voor de Indonesische Keuken in Nederland. Zijn signatuurgerecht, Ajam Rujak, staat centraal staan in het speciaal samengestelde menu. “Ik ben teruggegaan naar de basis en maak traditionele gerechten op een nieuwe, moderne manier met de smaken van Indonesië erin verwerkt,” zegt Hermawan. “Dan moet je denken aan tiramisu met kokos, zwarte thee en limoen, en taco’s met de kruiden van de Balinese keuken.”

Omdat de smaakbeleving op 10 kilometer hoogte anders is dan op de grond, worden de gerechten die in de lucht worden geserveerd zo’n 20 procent meer gekruid. Er is een chef aan boord die erop toeziet dat de culinaire maaltijden op de juiste wijze worden bereid en geserveerd.

Garuda Indonesia hecht veel waarde aan het niveau van haar dienstverlening, waaronder de kwaliteit van de maaltijden. De VP Inflight Serives bij Garuda, Vindex Tengker, is zelf 27 jaar masterchef geweest en heeft met chef Hermawan gewerkt. Garuda is door het Britse onderzoeksbureau SkyTrax aangemerkt als een vijfsterrenmaatschappij (hoogste niveau) en is voor het vierde opeenvolgende jaar uitgeroepen tot airline met het beste cabinepersoneel.

Manuschka
Door: | manuschka[at]zakenreis.nl
Manuschka Hundepool is hoofdredacteur en uitgever van Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Delta investeert in milieu

Delta investeert in milieu

17/02/2020

Delta Air Lines investeert tot 2030 honderd miljoen euro per jaar om de eigen uitstoot van CO2 te verminderen. De Amerikaanse carrier zegt hiermee onder meer ‘clean-air technologieën’ te willen…

‘Prima’ cijfers Schiphol

‘Prima’ cijfers Schiphol

14/02/2020

Schiphol heeft volgens financieel directeur Jabine van der Meijs een ‘prima’ jaar achter de rug. Het aantal passagiers groeide slechts licht, maar de financiële resultaten waren ‘solide, met een stijging…

Schiphol: 2020 cruciaal jaar

Schiphol: 2020 cruciaal jaar

14/02/2020

2020 wordt volgens president-directeur Dick Benschop ‘een cruciaal jaar.’ Hij noemde vrijdag de situatie rond Lelystad, de ontwikkeling op ‘de middellange termijn’ en de ‘contouren van de luchtvaart richting 2050’…

Deal Corendon en KLM

Deal Corendon en KLM

13/02/2020

KLM heeft donderdag een overeenkomst gesloten met vakantiebedrijf Corendon over vluchten naar Curaçao. Vanaf het winterseizoen 2020/2021 neemt Corendon gedurende een periode van drie jaar een kwart miljoen stoelen af…