Home / Luchtvaart / Tim Clark vertrekt in juni 2020 als topman van Emirates

Tim Clark vertrekt in juni 2020 als topman van Emirates

Tim Clark vertrekt in juni 2020 als topman van Emirates

Tim Clark verlaat in juni 2020 zijn positie als president van Emirates, waar hij 35 jaar werkte. De 70-jarige Brit had al laten doorschemeren dat hij met pensioen zou gaan en daar is nu een datum aan gekoppeld.

De maatschappij uit Dubai kent nog een topfunctie: die van CEO/voorzitter en die positie wordt ingenomen door Sjeik Ahmed bin Saeed Maktoum. Tim Clark heet sinds 2003 de president van de airline en is in die rol al die jaren de uitvoerend directeur geweest. Wie hem opvolgt heeft Emirates nog niet bekendgemaakt.

Clark blijft als ‘adviseur’ verbonden aan de airline, zegt Emirates, maar in de praktijk betekent het dat hij geen rol van betekenis meer zal spelen binnen het bedrijf.

Onder Clark groeide Emirates uit tot een van de grootste luchtvaartmaatschappijen ter wereld, met vooral long haul bestemmingen. Sjeik Ahmed betitelde Clark vorige maand tijdens de Dubai Air Show als ‘een genie.’

Clark werd in eigen land in 2014 geridderd wegens zijn verdiensten voor de luchtvaart en mag zich sindsdien Sir Tim noemen.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Corona doodsteek voor HNA

Corona doodsteek voor HNA

21/02/2020

De Chinese overheid is van plan de verlieslijdende HNA Group te nationaliseren. HNA, met een reeks airlines in portefeuille en belangen in hotels en banken, sukkelde de afgelopen jaren al….

Kleine groei BCD Travel

Kleine groei BCD Travel

20/02/2020

Zakenreisorganisatie BCD Travel is in 2019 licht gegroeid, met een omzetstijging van één procent naar 27,5 miljard dollar, waarvan 10,9 miljard uit de omzet van partners. BCD Travel is onderdeel…

Air France-KLM: winst daalt

Air France-KLM: winst daalt

20/02/2020

Air France-KLM heeft over 2019 aanzienlijk minder winst gemaakt dan een jaar eerder. Zowel bij Air France als KLM daalden de resultaten. Voor de groep kromp de operationele winst met…