Home / Luchtvaart / Tim Clark vertrekt in juni 2020 als topman van Emirates

Tim Clark vertrekt in juni 2020 als topman van Emirates

Tim Clark vertrekt in juni 2020 als topman van Emirates

Tim Clark verlaat in juni 2020 zijn positie als president van Emirates, waar hij 35 jaar werkte. De 70-jarige Brit had al laten doorschemeren dat hij met pensioen zou gaan en daar is nu een datum aan gekoppeld.

De maatschappij uit Dubai kent nog een topfunctie: die van CEO/voorzitter en die positie wordt ingenomen door Sjeik Ahmed bin Saeed Maktoum. Tim Clark heet sinds 2003 de president van de airline en is in die rol al die jaren de uitvoerend directeur geweest. Wie hem opvolgt heeft Emirates nog niet bekendgemaakt.

Clark blijft als ‘adviseur’ verbonden aan de airline, zegt Emirates, maar in de praktijk betekent het dat hij geen rol van betekenis meer zal spelen binnen het bedrijf.

Onder Clark groeide Emirates uit tot een van de grootste luchtvaartmaatschappijen ter wereld, met vooral long haul bestemmingen. Sjeik Ahmed betitelde Clark vorige maand tijdens de Dubai Air Show als ‘een genie.’

Clark werd in eigen land in 2014 geridderd wegens zijn verdiensten voor de luchtvaart en mag zich sindsdien Sir Tim noemen.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Groene obligaties Schiphol

Groene obligaties Schiphol

03/04/2020

De Royal Schiphol Group heeft deze week ‘groene’ obligaties uitgegeven ter waarde van 750 miljoen euro. De uitgifte versterkt de eigen liquiditeitspositie ‘in deze buitengewone omstandigheden,’ zegt het bedrijf, onder…