Home / Luchtvaart / Interim CEO Air France-KLM

Interim CEO Air France-KLM

Interim CEO Air France-KLM

Anne-Marie Couderc zal morgen aantreden als CEO ad interim van Air France-KLM, tot er een opvolger is gevonden voor de vertrekkende Jean-Marc Janaillac. Dit schrijft de krant Le Figaro op basis van ‘vertrouwelijke bronnen.’

Franck Terner, de huidige CEO van Air France en Pieter Elbers, zijn evenknie van KLM, nemen samen met de CFO van de holding, Frédéric Gagey voorlopig de dagelijkse leiding op zich, zegt de krant.

De 68-jarige Couderc, lid van de raad van commissarissen van Air France-KLM, zal morgen tijdens de aandeelhoudersvergadering van de Frans-Nederlandse onderneming in Parijs haar opwachting maken.

Air France-KLm werd tien dagen geleden verrast door de uitslag van een een inter referendum dat Janaillac, sinds juli 2016 CEO, had uitgeschreven onder het personeel over een gematigd salarisplan. De meerderheid van het personeel stemde tegen, zo bleek op 4 mei, waarna Janaillac, zoals hij van te voren had gezegd, zijn vertrek bekendmaakte. Binnen de onderneming stond geen opvolger klaar. Air France-KLM neemt de komende maanden de tijd om een ‘echte’ nieuwe CEO te zoeken, waarna Anne-Marie Couderc de coulissen weer ingaat.

Couderc heeft een lange carrière achter de rug als advocaat en politica. Ze maakte midden jaren negentig deel uit van de regering van premier Alain Juppé als staatssecretaris voor werkgelegenheid. Zowel de presidenten Chirac als Sarkozy behoren tot dezelfde partij als Couderc en Juppé, de UDP, later Les Républicains genoemd.

Na haar vertrek uit de politiek in 1997 keerde Couderc terug naar de zakenwereld en bekleedde zij verscheidene functies bij mediabedrijven.

 

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
8 november is de dag

8 november is de dag

18/10/2021

De Amerikaanse regering van president Biden heeft de dag bekendgemaakt dat de grenzen weer open zullen gaan voor iedereen die is gevaccineerd: over drie weken vanaf nu. En het lijkt…

Air Belgium breidt uit

Air Belgium breidt uit

14/10/2021

Air Belgium is donderdag begonnen vluchten uit te voeren naar Mauritius vanaf Brussels Airport, twee keer per week, met een nieuwe Airbus A330neo. Eerder nam de Belgische carrier Curaçao al…