Home / Luchtvaart / Tien engste vliegvelden ter wereld

Tien engste vliegvelden ter wereld

Tien engste vliegvelden ter wereld

Website smarttravel.com heeft in overleg met internetbezoekers en piloten een overzicht samengesteld van de tien engste luchthavens ter wereld.

 

1. Barra Airport

Locatie: Barra, Schotland

Landen op dit bij toeristen populaire eiland kan alleen als het tij laag staat. De landingsbaan is namelijk tevens het strand en die staat onder water als het vloed is.

2. Gibraltar Airport

Locatie: Gibraltar

Deze Britse enclave, die op het zuidelijke puntje van het Iberisch schiereiland ligt, heeft een unieke lay-out voor de landingsbaan. De belangrijkste autosnelweg loopt dwars door de baan.

 

 

 

 

3. Toncontín International Airport

Locatie: Tegucigalpa, Honduras

De piloot moet langs de omliggende bergen navigeren onder winderige omstandigheden, waarna het vliegtuig een draai van 45 graden moet maken om goed op de landingsbaan terecht te komen.

 

 

 

4. Nantucket Memorial Airport

Locatie: Nantucket Island

Piloten die naar het eiland vliegen hebben vaak te maken met dusdanig dikke mist, dat zij op de instrumenten van het vliegtuig moeten vertrouwen, in plaats van op zicht te kunnen vliegen.

 

 

 

5. Paro Airport

Locatie: Paro, Bhutan

De landingsbaan van deze luchthaven ligt in het midden van een diepe vallei met daaromheen het Himalayagebergte. Dit vergt aardig wat bochtenwerk van de piloot.

6. Yeager Airport

Locatie: Charleston, West Virginia

Landen bovenop een afgeplatte berg kan gevaarlijk zijn, als het vliegtuig doorschiet. Aan het einde van de baan bevindt zich namelijk een steile afgrond.

7. La Aurora International Airport

Locatie: Guatemala City

De luchthaven vanuit de lucht benaderen betekent dat er door een bergachtige omgeving wordt gevlogen – inclusief vulkanen die soms actief zijn.

 

 

 

8. LaGuardia Airport

Locatie: New York City

Deze drukke luchthaven deelt het overvolle luchtruim met de nabijgelegen vliegvelden JFK en Newark én de wolkenkrabbers van Manhattan. Bovendien loopt de belangrijkste landingsbaan uit in de baai van Flushing.

9. Wellington International Airport

Locatie: Wellington, Nieuw-Zeeland

De sterke windvlagen bij het aanvliegen hebben al vaker problemen veroorzaakt bij vliegtuigen die wilden landen.

 

10. John Wayne Airport

Locatie: Santa Ana, Californië

Lokale regelgeving ten aanzien van geluidsoverlast betekent dat piloten snel moeten opstijgen en landen en de motoren uit moeten zetten zodra ze over nabijgelegen huizen vliegen.

 

 

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Self service info op Schiphol

Self service info op Schiphol

14/06/2019

Schiphol heeft selfservice informatiepunten geplaatst, verspreid over verscheidene locaties in de terminal. Hier kunnen reizigers onder meer vluchtgegevens opzoeken, plattegronden raadplegen en veelgestelde vragen en antwoorden bekijken. Schiphol heeft de…

BCD lanceert hoteldivisie  

BCD lanceert hoteldivisie  

14/06/2019

BCD Travel heeft een wereldwijde hoteldivisie gelanceerd om ‘in te spelen op de veranderende dynamiek in de zakenreisbranche,’ zegt het bedrijf. Onder de naam Stay by BCD Travel wil de…

Kit zonder plastic bij Delta

Kit zonder plastic bij Delta

13/06/2019

Delta Air Lines introduceert deze maand amenity kits zonder extra plastic wikkels. Op jaarbasis scheelt dit veertien ton aan plastic afval, zegt de Amerikaanse carrier. De partner van Air France…

Air France wordt plasticvrij

Air France wordt plasticvrij

09/06/2019

Air France vervangt alle wegwerp-plastic aan boord door duurzaam materiaal. De airline zegt na een aantal geslaagde proeven adieu tegen plastic borden, bestek en roerstaafjes. Ze wil eind dit jaar…