Home / Luchtvaart / Tegenvallend defensieproject drukt jaarcijfers Airbus

Tegenvallend defensieproject drukt jaarcijfers Airbus

Tegenvallend defensieproject drukt jaarcijfers Airbus

Airbus heeft de omzetcijfers voor 2016 bekendgemaakt. Voor het hele jaar zijn de netto-inkomsten dramatisch gedaald. Een tegenvaller voor de militaire divisie drukt de resultaten. Hierdoor dalen de opbrengsten voor de hele groep met 63 procent naar 995 miljoen euro. De omzet voor de gehele groep bedraagt 66,6 miljard euro, een toename van 3 procent.

De omzet van de productie van passagiersvliegtuigen steeg over het hele jaar met 7 procent naar 49,2 miljard euro. In het vierde kwartaal was er een relatief grote toename van de opbrengst (20 procent), omdat in deze periode veel nieuwe vliegtuigen werden afgeleverd.

De defensie en ruimtevaartdivisie verloor 9 procent op de omzet ten opzichte van 2015. Op de productie van het militaire transporttoestel de A400M moest een bedrag van 2,2 miljard euro worden afgeschreven.

 

In 2016 werden 688 commerciële toestellen afgeleverd, 53 meer dan in 2015. Er stond eind van het jaar nog voor 1,060 miljard euro aan orders uit. Airbus is van plan de productiecapaciteit voor de A320-familie en de A350 op te schalen.

 

Lenneke Bosman
Door: | lenneke[at]zakenreis.nl | volg mij via @ lenneke_ZR
Lenneke Bosman schrijft sinds 2008 over de luchtvaart- en reiswereld. Met een achtergrond in de marketing van historische luchtvaart heeft zij ook ervaring opgedaan in de meetings- & incentivesbranche.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
KLM grijpt in om corona

KLM grijpt in om corona

26/02/2020

KLM voert ‘drastische’ bezuinigingsmaatregelen door om de gevolgen van Covid-19, het coronavirus, het hoofd te bieden. Dit heeft financieel directeur Erik Swelheim in een uitgelekte, interne brief laten weten. “Het…

VCK Travel in zee met RPPC

VCK Travel in zee met RPPC

25/02/2020

VCK Travel is deze maand lid geworden van Rotterdam Port Promotion Council (RPPC), het netwerk van havenbedrijven in de Maasstad. VCK is ooit ontstaan vanuit de haven en het reisbedrijf…

Mailbox Transavia gehackt

Mailbox Transavia gehackt

24/02/2020

De mailbox van Transavia is in 2015 gehackt, waardoor de gegevens van 80.000 passagiers in handen van vreemden zijn gekomen. De airline zegt maandag dat de hack pas kort geleden…

Corona doodsteek voor HNA

Corona doodsteek voor HNA

21/02/2020

De Chinese overheid is van plan de verlieslijdende HNA Group te nationaliseren. HNA, met een reeks airlines in portefeuille en belangen in hotels en banken, sukkelde de afgelopen jaren al….

Kleine groei BCD Travel

Kleine groei BCD Travel

20/02/2020

Zakenreisorganisatie BCD Travel is in 2019 licht gegroeid, met een omzetstijging van één procent naar 27,5 miljard dollar, waarvan 10,9 miljard uit de omzet van partners. BCD Travel is onderdeel…