Home / Luchtvaart / Super de luxe met Etihad

Super de luxe met Etihad

Super de luxe met Etihad

Etihad Airways, een codeshare-partner van KLM, zet sinds deze week dagelijks een Boeing 787-9 Dreamliner in op de route tussen thuisbasis Abu Dhabi en Singapore, met nieuwe stoelen in alle drie klassen aan boord.

In First Class is sprake van suites die bestaan uit een geheel afgesloten ruimte. In Business heten de stoelen ‘studio’s (zie foto) die eveneens volledige privacy geven als de passagier zit. De eenvoudigste klasse is Economy Smart genoemd, waarbij de stoelen zijn voorzien van aparte hoofdsteunen en de passagiers ook een toilettasje met ‘amenities’ krijgen. Etihad heeft nu vier Dreamliners (787-9) in bedrijf, met nog 36 in bestelling. Ook voor de grotere Boeing 787-10 heeft de Arabische maatschappij een order geplaatst, voor 30 toestellen.

Etihad wijst erop geen klasse te hebben in de stijl van ‘Economy Plus’ die veel andere maatschappijen aan boord hebben, waarbij economy-passagiers iets meer comfort krijgen, maar wel tegen een meerprijs. Bij Etihad zijn alle stoelen in economy identiek.

De nieuwe stoelen aan boord van de Dreamliners zijn overigens niet nieuw voor Etihad als zodanig; in de Airbus A380 zijn ze ook al geplaatst. In deze dubbeldeks jumbo heeft Etihad ruimte gemaakt voor nog twee aparte, superieure klassen: ‘The Residence’ bestaande uit een woonkamer, een slaapkamer en een en-suite badkamer. En, iets minder luxe, maar nog altijd ‘one up’ ten opzichte van de ‘gewone’ first class is het zogenoemde First Apartment.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Qatar voert ‘face shield’ in

Qatar voert ‘face shield’ in

03/07/2020

Passagiers in economy class bij Qatar Airways moeten voortaan een doorzichtig gezichtsschild dragen, bovenop een chirurgisch mondkapje. In business class is dit niet verplicht. De carrier verstrekt beide items aan…

Twee nieuwe hotels van Accor

Twee nieuwe hotels van Accor

02/07/2020

Accor bouwt in Amsterdam twee nieuwe hotels van de merken Mercure en Tribe. De hotels komen in twee torens op ‘Gare du Nord,’ een gebied in ontwikkeling naast metrostation Noord….

Premier: racisme bij KLM 

Premier: racisme bij KLM 

02/07/2020

Premier Rutte heeft in de Tweede Kamer hard uitgehaald naar KLM over een vermeend incident dat hij ‘racistisch en revolting’ noemde. In een reactie tegen Zakenreis zegt KLM ‘geschrokken’ te…