Home / Luchtvaart / Stormupdate: meer dan honderd vluchten geannuleerd

Stormupdate: meer dan honderd vluchten geannuleerd

Stormupdate: meer dan honderd vluchten geannuleerd

De luchthaven Schiphol maakt zich op voor de storm die vanmiddag over Nederland raast. Uit voorzorg heeft KLM verspreid over de hele dag honderd vertrekkende en honderd inkomende vluchten geannuleerd.

Op dit moment speelt de wind de vliegtuigen nog geen parten. De huidige windsnelheid bedraagt op de luchthaven Schiphol ongeveer 43 kilometer per uur. Vanaf 14.00 uur neemt de storm toe en heeft het vliegverkeer te kampen met windkracht 9 tot 10 en windstoten die kunnen oplopen tot 130 kilometer per uur.

Bij storm schroeft de luchtverkeersleiding de capaciteit van start- en landingsbanen terug. Om de overlast te beperken heeft KLM honderd inkomende en honderd vertrekkende vluchten gisteren geannuleerd. Passagiers op deze vluchten worden omgeboekt. Het betreft vooral de vluchten naar bestemmingen binnen Europa. Ook easyJet heeft vluchten moeten annuleren vanwege het stormachtige weer. Tot vanmiddag gaat het om zes geannuleerde vluchten.

Het schrappen van vluchten om tegemoet te komen aan de verminderde capaciteit betekent niet dat de vluchten die doorgaan op tijd kunnen vertrekken. Passagiers moeten rekening houden met vertragingen. Zowel Schiphol als KLM adviseert passagiers om voor vertrek naar de luchthaven online de status van hun vlucht te controleren.

Ook in Engeland zorgt de storm voor problemen. Op Heathrow laat British Airways zo’n tien procent van de vluchten vervallen, met name binnenlandse vluchten en Europese bestemmingen.

Lenneke Bosman
Door: | lenneke[at]zakenreis.nl | volg mij via @ lenneke_ZR
Lenneke Bosman schrijft sinds 2008 over de luchtvaart- en reiswereld. Met een achtergrond in de marketing van historische luchtvaart heeft zij ook ervaring opgedaan in de meetings- & incentivesbranche.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Qatar voert ‘face shield’ in

Qatar voert ‘face shield’ in

03/07/2020

Passagiers in economy class bij Qatar Airways moeten voortaan een doorzichtig gezichtsschild dragen, bovenop een chirurgisch mondkapje. In business class is dit niet verplicht. De carrier verstrekt beide items aan…

Twee nieuwe hotels van Accor

Twee nieuwe hotels van Accor

02/07/2020

Accor bouwt in Amsterdam twee nieuwe hotels van de merken Mercure en Tribe. De hotels komen in twee torens op ‘Gare du Nord,’ een gebied in ontwikkeling naast metrostation Noord….

Premier: racisme bij KLM 

Premier: racisme bij KLM 

02/07/2020

Premier Rutte heeft in de Tweede Kamer hard uitgehaald naar KLM over een vermeend incident dat hij ‘racistisch en revolting’ noemde. In een reactie tegen Zakenreis zegt KLM ‘geschrokken’ te…