Home / Luchtvaart / Stormupdate: meer dan honderd vluchten geannuleerd

Stormupdate: meer dan honderd vluchten geannuleerd

Stormupdate: meer dan honderd vluchten geannuleerd

De luchthaven Schiphol maakt zich op voor de storm die vanmiddag over Nederland raast. Uit voorzorg heeft KLM verspreid over de hele dag honderd vertrekkende en honderd inkomende vluchten geannuleerd.

Op dit moment speelt de wind de vliegtuigen nog geen parten. De huidige windsnelheid bedraagt op de luchthaven Schiphol ongeveer 43 kilometer per uur. Vanaf 14.00 uur neemt de storm toe en heeft het vliegverkeer te kampen met windkracht 9 tot 10 en windstoten die kunnen oplopen tot 130 kilometer per uur.

Bij storm schroeft de luchtverkeersleiding de capaciteit van start- en landingsbanen terug. Om de overlast te beperken heeft KLM honderd inkomende en honderd vertrekkende vluchten gisteren geannuleerd. Passagiers op deze vluchten worden omgeboekt. Het betreft vooral de vluchten naar bestemmingen binnen Europa. Ook easyJet heeft vluchten moeten annuleren vanwege het stormachtige weer. Tot vanmiddag gaat het om zes geannuleerde vluchten.

Het schrappen van vluchten om tegemoet te komen aan de verminderde capaciteit betekent niet dat de vluchten die doorgaan op tijd kunnen vertrekken. Passagiers moeten rekening houden met vertragingen. Zowel Schiphol als KLM adviseert passagiers om voor vertrek naar de luchthaven online de status van hun vlucht te controleren.

Ook in Engeland zorgt de storm voor problemen. Op Heathrow laat British Airways zo’n tien procent van de vluchten vervallen, met name binnenlandse vluchten en Europese bestemmingen.

Lenneke Bosman
Door: | lenneke[at]zakenreis.nl | volg mij via @ lenneke_ZR
Lenneke Bosman schrijft sinds 2008 over de luchtvaart- en reiswereld. Met een achtergrond in de marketing van historische luchtvaart heeft zij ook ervaring opgedaan in de meetings- & incentivesbranche.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
KLM: herstel zal hobbelig zijn

KLM: herstel zal hobbelig zijn

30/07/2021

KLM-topman Pieter Elbers ziet in een online gesprek met de pers, naar aanleiding van de cijfers uit het tweede kwartaal, ‘duidelijke tekenen van herstel.’ Maar hij manoeuvreert behoedzaam: “Als er…

Schiphol zet app f&b door

Schiphol zet app f&b door

30/07/2021

Schiphol heeft deze week een pilot voor het bestellen van eten en drinken via een app omgezet in een permanente functie. Reizigers kunnen hun orders plaatsen en later airside ophalen….

Vliegtuigorders stijgen weer

Vliegtuigorders stijgen weer

30/07/2021

Vliegtuigbouwers Airbus en Boeing zeggen te profiteren van het voorzichtige herstel van de luchtvaartsector, die zware klappen kreeg als gevolg van de coronacrisis. Bedrijven plaatsen weer orders, die ze eerder…

Weer kleine nettowinst Accor

Weer kleine nettowinst Accor

29/07/2021

Accor heeft over het eerste halfjaar ondanks verder omzetverlies een kleine nettowinst geboekt, tegenover megaverlies in H1 van 2020. Het hotelbedrijf reorganiseerde fors en zag daardoor de kosten dalen. Topman…