Home / Luchtvaart / Sterke passagiersgroei in juni van KLM én Air France

Sterke passagiersgroei in juni van KLM én Air France

Sterke passagiersgroei in juni van KLM én Air France

KLM en Air France zijn beide de afgelopen maand stevig gegroeid met respectievelijk 8,6 en 7,0 procent meer vervoerde passagiers in vergelijking met juni 2016. Voor H1 staan de carriers nu op een plus van 8,3 procent (KLM) en 2,1 procent (Air France).

Transavia groeide in juni ook ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar: een plus van 11,4 procent, maar de prijsvechter in de groep zakte wel weg in vergelijking met eerdere maanden in 2017. De groei voor de eerste jaarhelft van Transavia komt uit op 20,4 procent.

KLM en Transavia zetten in H1 ook fors meer capaciteit in: 6 procent om 18,5 procent. Omdat het percentage passagiers meer toenam dan de capaciteit betekent dit automatisch dat de bezettingsgraad steeg. Bij KLM kwam deze in H1 uit op 87,8 procent (1,5 procentpunt hoger) en bij Transavia was dit 89 procent (0,8 procentpunt meer). Air France had een veel bescheidener toename: 1,2 procent meer capaciteit en een stijging van de bezettingsgraad van 1,3 procentpunt.

Wat de passagierscijfers betekenen voor de financiële resultaten is nog niet bekend. Later deze maand publiceert Air France-KLM de financiële halfjaarcijfers.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

nieuws
KLM gaat codesharen met Widerøe

KLM gaat codesharen met Widerøe

21/02/2018

KLM en de Noorse luchtvaartmaatschappij Widerøe zijn sinds woensdag codeshare-partners. Op de Widerøe-vluchten in Noorwegen wordt nu ook de KL-code toegevoegd. Hierdoor kunnen KLM-passagiers van over de hele wereld overstappen…

Record winstdeling KLM

Record winstdeling KLM

20/02/2018

KLM heeft vandaag het bedrag bekend gemaakt dat de 30.000 werknemers onder elkaar kunnen verdelen als aandeel in de winst. Het gaat om 170 miljoen euro, een record voor de…

Pizza aan de gate op Schiphol

Pizza aan de gate op Schiphol

20/02/2018

Passagiers die vóór het boarden op Schiphol nog eten of drinken willen bestellen kunnen dat vanaf nu doen bij HMSHost International. Maaltijdbezorger Deliveroo brengt het bij de gate. Het is…