Home / Luchtvaart / Stakingsdreiging bij Transavia

Stakingsdreiging bij Transavia

Stakingsdreiging bij Transavia

De piloten bij Transavia dreigen met een staking, vanaf 17 februari, om zo een nieuwe cao af te dwingen. Het overleg tussen de piloten en de directie van de KLM-dochter zit al geruime tijd muurvast.

‘Een staking lijkt op dit moment de enige manier te zijn om onze eisen af te dwingen’ schrijft de Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers (VNV), die het overleg namens haar leden voert,  op flyers die zij vandaag op Schiphol heeft verspreid. De huidig geldende cao is ruim een jaar oud.

Bij Transavia Nederland werken rond de 500 piloten. Afgelopen vrijdag liepen de cao-besprekingen tussen de directie en de vakbond voor de zoveelste keer vast. Voor de VNV is hiermee de maat vol. De bond voert de druk op: als de directie de piloten niet snel tegemoetkomt volgen er werkonderbrekingen. VNV is van plan tijdens de krokusvakantie vliegtuigen op Schiphol, Eindhoven en Rotterdam The Hague voor enige uren aan de grond te houden.

Het probleem is niet financieel. De VNV eist naar eigen zeggen ‘een bescheiden stijging’ en de directie zou die wel willen geven. Het grote meningsverschil tussen de twee partijen heeft betrekking op de indeling van het werk. De piloten vinden dat hun roosters te veel fluctueren en te laat aan hen bekend worden gemaakt. Ze eisen een meer stabiel rooster en daar wil de directie niet aan meewerken.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

nieuws
KLM gaat codesharen met Widerøe

KLM gaat codesharen met Widerøe

21/02/2018

KLM en de Noorse luchtvaartmaatschappij Widerøe zijn sinds woensdag codeshare-partners. Op de Widerøe-vluchten in Noorwegen wordt nu ook de KL-code toegevoegd. Hierdoor kunnen KLM-passagiers van over de hele wereld overstappen…

Record winstdeling KLM

Record winstdeling KLM

20/02/2018

KLM heeft vandaag het bedrag bekend gemaakt dat de 30.000 werknemers onder elkaar kunnen verdelen als aandeel in de winst. Het gaat om 170 miljoen euro, een record voor de…

Pizza aan de gate op Schiphol

Pizza aan de gate op Schiphol

20/02/2018

Passagiers die vóór het boarden op Schiphol nog eten of drinken willen bestellen kunnen dat vanaf nu doen bij HMSHost International. Maaltijdbezorger Deliveroo brengt het bij de gate. Het is…