Home / Luchtvaart / Stakingen treffen Lufthansa en Air France

Stakingen treffen Lufthansa en Air France

Stakingen treffen Lufthansa en Air France

Bonden in zowel Duitsland als Frankrijk staken vandaag om hun eisen voor hoger loon kracht bij te zetten. Airlines zijn de dupe: Lufthansa annuleert 800 vluchten, Air France rond de 375.

In Duitsland heeft vakbond ver.di personeel werkzaam in de afhandeling en andere gronddiensten op de luchthavens van Frankfurt, München, Keulen en Bremen, opgeroepen het werk neer te leggen tussen 05.00 en 18.00 uur. De bond eist een salarisverhoging van zes procent, met een minimum van 200 euro extra per maand.

De actie is onderdeel van een grotere operatie van vakbonden in de publieke sector en de dienstverlening in Duitsland, gericht op loonsverhoging.

Een soortgelijk arbeidsconflict speelt zich af in buurland Frankrijk, waar de looneis van bonden, in verschillende sectoren, eveneens zes procent is. Bij Air France strekt de staking zich uit over het hele bedrijf, met deelname door piloten, cabinepersoneel en grondpersoneel.

Op 3 en 7 april waren er al stakingen, morgen volgt er weer een en de bonden hebben voor deze maand nog vijf stakingsdagen aangekondigd. Air France wil niet meer dan een procent loon erbij geven.

De acties bij Air France hebben weinig effect op de vluchten van partner KLM. Wel moeten KLM-passagiers die op Charles de Gaulle een aansluiting zouden hebben op een vlucht van Air France rekening houden met annulering. Ook kunnen de vluchten van KLM voller zijn doordat er passagiers op een ticket van Air France aan boord komen.

 

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

nieuws
Deel Zaventem te koop

Deel Zaventem te koop

24/04/2018

De Australische financiële groep Macquarie wil haar belang van 36 procent in Brussels Airport verkopen. Chinese investeerders zouden interesse hebben om de aandelen in de goedlopende luchthaven over te nemen….

Zoveelste staking Air France

Zoveelste staking Air France

23/04/2018

Personeel bij Air France staakt vandaag en morgen voor de zoveelste keer in korte tijd. Hoewel lang niet iedereen meedoet heeft de airline een kwart van alle vluchten moeten schrappen….

Janaillac dreigt met vertrek

Janaillac dreigt met vertrek

20/04/2018

CEO Jean-Marc Janaillac van Air France-KLM laat in een referendum het personeel een uitspraak doen over zijn plan voor een langzame loonsverhoging. Als een meerderheid tegen is, stapt hij op….

RAI wil samenwerken

RAI wil samenwerken

20/04/2018

RAI Amsterdam wil de banden met andere evenementen- en beurslocaties in Amsterdam stevig aanhalen. De beurs- en congresgigant wil zo meer ruimte creëren voor evenementen, nu uitbreiding van het eigen…