Home / Luchtvaart / Staking Lufthansa: rond 1300 vluchten zullen niet doorgaan

Staking Lufthansa: rond 1300 vluchten zullen niet doorgaan

Staking Lufthansa: rond 1300 vluchten zullen niet doorgaan

Bij Lufthansa vindt donderdag en vrijdag een staking plaats van cabinepersoneel. De Duitse airline heeft daarom op voorhand rond de 1.300 vluchten geannuleerd.

Lufthansa heeft nog geprobeerd de ruim van te voren aangekondigde werkonderbreking van 48 uur door de rechter te laten verbieden, maar kreeg nul op het rekest.

Lang niet alle 21.000 leden van de cabin crew van Lufthansa nemen deel aan de actie, die wordt georganiseerd door de vakbond UFO. Lufthansa schat dat van de 3.000 dagelijkse vluchten er op donderdag 2.300 en op vrijdag 2.400 wel doorgang kunnen vinden.

Niettemin zal de overlast groot zijn; ongeveer 180.000 passagiers kunnen niet op reis. De kosten lopen voor Lufthansa in de miljoenen euro’s.

Inzet van de staking is het afdwingen van hogere salarissen en betere arbeidsomstandigheden. De onderhandelingen tussen de bonden en de directie van Lufthansa zijn hierover vastgelopen.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Bewust reizen op BTS 2020

Bewust reizen op BTS 2020

12/11/2019

Tijdens de jaarlijkse Business Travel Show, in februari 2020, zal ‘bewust reizen’ een van de hoofdthema’s zijn, zo heeft de BTS bekendgemaakt. Is het tijd voor een ‘ethisch reisprogramma’ voor…

Partnership Accor en Alibaba

Partnership Accor en Alibaba

08/11/2019

Accor en de Alibaba Group zijn een strategische samenwerking aangegaan, bestaande uit de ontwikkeling van digitale applicaties en loyaliteitsprogramma’s. Accor en het Chinese Alibaba zetten donderdag op de China International…