Home / Luchtvaart / Staking Lufthansa: rond 1300 vluchten zullen niet doorgaan

Staking Lufthansa: rond 1300 vluchten zullen niet doorgaan

Staking Lufthansa: rond 1300 vluchten zullen niet doorgaan

Bij Lufthansa vindt donderdag en vrijdag een staking plaats van cabinepersoneel. De Duitse airline heeft daarom op voorhand rond de 1.300 vluchten geannuleerd.

Lufthansa heeft nog geprobeerd de ruim van te voren aangekondigde werkonderbreking van 48 uur door de rechter te laten verbieden, maar kreeg nul op het rekest.

Lang niet alle 21.000 leden van de cabin crew van Lufthansa nemen deel aan de actie, die wordt georganiseerd door de vakbond UFO. Lufthansa schat dat van de 3.000 dagelijkse vluchten er op donderdag 2.300 en op vrijdag 2.400 wel doorgang kunnen vinden.

Niettemin zal de overlast groot zijn; ongeveer 180.000 passagiers kunnen niet op reis. De kosten lopen voor Lufthansa in de miljoenen euro’s.

Inzet van de staking is het afdwingen van hogere salarissen en betere arbeidsomstandigheden. De onderhandelingen tussen de bonden en de directie van Lufthansa zijn hierover vastgelopen.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Eerste vlucht Boeing 777-9

Eerste vlucht Boeing 777-9

27/01/2020

Een Boeing 777-9 heeft zondag een eerste testvlucht afgelegd, nabij Seattle. De Amerikaanse fabrikant, die de vlucht van het nieuwe vliegtuig enkele malen uitstelde, zegt ‘tevreden’ te zijn over de…

KLM: mondkapjes naar China

KLM: mondkapjes naar China

27/01/2020

KLM voorziet de crew op vluchten naar China sinds enkele dagen van mondkapjes, in verband met het daar heersende coronavirus. Dit zegt een woordvoerder tegen Zakenreis. Het dragen van de…

Accor doet plastic in de ban

Accor doet plastic in de ban

24/01/2020

Accor wil binnen drie jaar alle plastic wegwerpartikelen voor de eigen hotelgasten verbannen en vervangen door duurzaam materiaal. De hotelgroep sluit hiermee aan bij het Global Plastics Initiative van de…

Air France vermijdt Wuhan

Air France vermijdt Wuhan

23/01/2020

Air France heeft de vluchtuitvoering naar Wuhan opgeschort wegens de uitbraak van het coronavirus in deze Chinese stad. De Franse partner van KLM is de enige Europese carrier die een…