Home / Luchtvaart / Staking bij Brussels Airlines

Staking bij Brussels Airlines

Staking bij Brussels Airlines

De piloten van Brussels Airlines staken vandaag om hun eisen voor een betere cao kracht bij te zetten, waardoor driekwart van de vluchten aan de grond blijft. Woensdag staken ze mogelijk ook.

De vliegers eisen hoger loon, een beter pensioen en een betere werk- en rusttijdenregeling. Ook willen ze meer zekerheid over de rol van Brussels Airlines in de Lufthansa Group.

Het Duitse moederbedrijf is sinds 2017 volledig eigenaar en wil de Belgische divisie intensief laten samenwerken met Eurowings, de prijsvechter van de groep. Bij Brussels Airlines is daar veel verzet tegen. Lufthansa verving daarom de Belgische CEO Bernard Gustin begin dit jaar door de Duitse manager Christina Foerster. Aan haar de taak om de integratie van Brussels Airlines en Eurowings door te voeren.

De top van Brussels airlines overlegt vandaag met de vakbonden van piloten over een oplossing van het conflict. Als de twee partijen er niet uitkomen staken de meeste van de 500 piloten komende woensdag ook. Door de twee stakingsdagen kunnen rond de 60.000 passagiers hun geplande vlucht niet nemen. De staking kost de airline ongeveer vijf miljoen euro per dag

Het is de tweede pilotenstaking in de geschiedenis van Brussels Airlines, maar de maatschappij is ook nog niet zo oud – de eerste vlucht vond elf jaar geleden plaats.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

nieuws
Eerste succes Ben Smith

Eerste succes Ben Smith

19/10/2018

Air France heeft een akkoord gesloten met vijf vakbonden van het grond- en cabinepersoneel, die driekwart van de werknemers achter zich hebben, over een loonsverhoging van in totaal vier procent….