Home / Luchtvaart / Staking bij easyJet ophanden

Staking bij easyJet ophanden

Staking bij easyJet ophanden

De Britse piloten bij easyJet gaan mogelijk medio oktober staken. De vliegeniers eisen dat hun roosters worden aangepast. Ze moeten zoveel diensten draaien dat velen oververmoeid (fatigue) zijn en dat kan leiden tot ongelukken, stellen ze.

De piloten aangesloten bij de grootste vakbond Balpa stemden gisteren in overgrote meerderheid voor een staking. Hoewel de leiding van Balpa met de directie om de tafel blijft zitten om te zoeken naar een oplossing, houdt de vakbond het stakingsmiddel achter de hand.

Het zou de eerste keer zijn dat er een staking uitbreekt bij easyJet in Groot-Brittannië, sinds de oprichting in 1995. In andere landen met easyJet-bases zijn wel al stakingen geweest, zoals in Nederland. De piloten van easyJet op Schiphol hebben dit jaar vier keer gestaakt. Ze eisen een ‘faire cao’ met doorbetalen bij ziekte, minder vermoeiende roosters, meer grip op het rooster en een beter pensioen.

De directie wil daar niet aan toegeven en heeft tot nu toe bij de stakingen op Schiphol piloten van andere bases ingezet. Het probleem is nog niet opgelost.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Qatar voert ‘face shield’ in

Qatar voert ‘face shield’ in

03/07/2020

Passagiers in economy class bij Qatar Airways moeten voortaan een doorzichtig gezichtsschild dragen, bovenop een chirurgisch mondkapje. In business class is dit niet verplicht. De carrier verstrekt beide items aan…

Twee nieuwe hotels van Accor

Twee nieuwe hotels van Accor

02/07/2020

Accor bouwt in Amsterdam twee nieuwe hotels van de merken Mercure en Tribe. De hotels komen in twee torens op ‘Gare du Nord,’ een gebied in ontwikkeling naast metrostation Noord….