Home / Luchtvaart / Staking Air France kost 90 miljoen euro

Staking Air France kost 90 miljoen euro

Staking Air France kost 90 miljoen euro

In totaal werden zo’n 1.400 vluchten geannuleerd tijdens de zevendaagse staking van het Air France-cabinepersoneel. De directe kosten van de staking worden geschat op ruim 90 miljoen euro.

Van 27 juli tot en met 2 augustus staakte het Air France-cabinepersoneel. Ongeveer 18.000 klanten hebben daar hinder van ondervonden, laat Air France weten. Meer dan 70 procent van hen werd een alternatieve oplossing geboden. Sinds maandag 25 juli, heeft Air France meer dan 1,1 miljoen sms-berichten en e-mails gestuurd naar passagiers om ze op de hoogte te houden van de situatie.

De staking is voorbij, maar het conflict tussen cabinebonden en directie is allerminst opgelost. Het management van Air France heeft de bonden uitgenodigd om de onderhandelingen voort te zetten in augustus.

In juni kampte Air France ook al met een staking, in het weekend dat het EK-voetbal begon in Frankrijk. Toen legden de piloten gedurende vier dagen het werk neer. Dit heeft het bedrijf naar schatting 40 miljoen euro gekost.

Manuschka
Door: | manuschka[at]zakenreis.nl
Manuschka Hundepool is hoofdredacteur en uitgever van Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Groene obligaties Schiphol

Groene obligaties Schiphol

03/04/2020

De Royal Schiphol Group heeft deze week ‘groene’ obligaties uitgegeven ter waarde van 750 miljoen euro. De uitgifte versterkt de eigen liquiditeitspositie ‘in deze buitengewone omstandigheden,’ zegt het bedrijf, onder…