Home / Luchtvaart / Staatsbelang in Lufthansa

Staatsbelang in Lufthansa

Staatsbelang in Lufthansa

De Duitse staat krijgt een belang van 20 tot 25 procent in de Lufthansa Group, als onderdeel van een reddingsplan, ter waarde van 9 miljard euro.

Lufthansa zegt donderdag dat er een akkoord is gesloten, nadat de twee partijen wekenlang onderhandelden weken over de voorwaarden voor overheidshulp. De Lufthansa Group bestaat naast de Duitse naamgever ook uit Brussels Airlines, Austrian, Swiss en enkele kleinere carriers.

De gehele internationale luchtvaart is zwaar getroffen door corona. De airlines van de Lufthansa Group vliegen sinds begin april niet of nauwelijks meer. En hoewel de capaciteit, in aantallen vluchten gerekend, de komende tijd zal toenemen, zegt dit nog niets over de bezettingsgraad en de vraag naar tickets.

Lufthansa gaf al in een vroeg stadium van de crisis aan dat steun uit Berlijn onontbeerlijk was. Onderdeel van het pakket is een lening van 3 miljard euro door het Wirtschaftsstabilisierungsfonds (WSF), een staatsinstelling. Dit WSF neemt ook een belang van 20 procent in Lufthansa en fourneert op die manier nog eens 6 miljard euro. Het aandeel kan nog worden verhoogd via een obligatielening, naar 25 procent.

De deal met Lufthansa moet nog wel goedkeuring van het Duitse parlement en de Europese Commissie krijgen.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Marc Lammens weg bij ATPI

Marc Lammens weg bij ATPI

03/06/2020

Marc Lammens is vertrokken bij de ATPI Groep. Lammens was sinds augustus 2017 managing director van de zakenreisactiviteiten van ATPI in Nederland en België. Zijn werkzaamheden worden per direct overgenomen…