Home / Luchtvaart / Sneeuw verlamt airports in VS

Sneeuw verlamt airports in VS

Sneeuw verlamt airports in VS

Hevige sneeuwstormen hebben in het weekeinde het luchtverkeer in het noordoosten van de Verenigde Staten ernstig ontregeld. KLM moest twee vluchten annuleren, maar zegt dat alles inmiddels weer normaal is.

De luchthavens bij New York, Washington en andere grote Amerikaanse steden slaagden er door de combinatie van hevige sneeuwval en harde wind nauwelijks in de banen sneeuwvrij te maken. Op JFK en LaGuardia, de twee luchthavens van New York, viel zaterdag rond de 60 centimeter sneeuw.

De helft van de vluchten op JFK kon geen doorgang vinden, op LaGuardia was dat 85 procent. Ook op de derde luchthaven bij de stad, Newark, viel rond de helft van de vluchten uit. In de hoofdstad Washington was de situatie nog erger. De drie luchthavens bij de stad: Dulles, Reagan en Baltimore waren zondag zo goed als dicht voor alle luchtverkeer.

Het totale aantal vluchten dat de afgelopen vier dagen in de VS door het weer geen doorgang kon vinden ligt rond de 12.000. Hoewel het inmiddels niet meer sneeuwt in Noordoost-Amerika moeten passagiers ook maandag rekening houden met uitval of vertraging van vluchten. De meeste intercontinentale vluchten gaan wel door. Een woordvoerder van KLM zegt desgevraagd dat “alles weer normaal” is in de uitvoering van vluchten naar de VS.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Corona doodsteek voor HNA

Corona doodsteek voor HNA

21/02/2020

De Chinese overheid is van plan de verlieslijdende HNA Group te nationaliseren. HNA, met een reeks airlines in portefeuille en belangen in hotels en banken, sukkelde de afgelopen jaren al….

Kleine groei BCD Travel

Kleine groei BCD Travel

20/02/2020

Zakenreisorganisatie BCD Travel is in 2019 licht gegroeid, met een omzetstijging van één procent naar 27,5 miljard dollar, waarvan 10,9 miljard uit de omzet van partners. BCD Travel is onderdeel…

Air France-KLM: winst daalt

Air France-KLM: winst daalt

20/02/2020

Air France-KLM heeft over 2019 aanzienlijk minder winst gemaakt dan een jaar eerder. Zowel bij Air France als KLM daalden de resultaten. Voor de groep kromp de operationele winst met…