Home / Luchtvaart / Smith verlaagt eigen salaris

Smith verlaagt eigen salaris

Smith verlaagt eigen salaris

Ben Smith, de topman van Air France-KLM, verlaagt zijn eigen salaris met een kwart. De CEO heeft dit gezegd in een videoboodschap aan het personeel.

Smith heeft verder laten weten dat zowel Air France als KLM hun netwerk terugbrengen tot maximaal tien procent van de capaciteit. En de weinige vluchten die nog wel gaan, zijn vooral bestemd voor repatriëring van gestrande reizigers. In veel gevallen zullen toestellen leeg vertrekken om op de plaatsen van bestemming zoveel mogelijk passagiers op te halen.

Air France-KLM is een Franse maatschappij, maar wat het arbeidsrecht betreft zijn de Nederlandse en Franse tak gescheiden. KLM heeft in Nederland werktijdverkorting aangevraagd voor alle personeel, Air France zal hetzelfde doen in eigen land.

Ben Smith had twee weken geleden een vooruitziende blik toen bij op de jaarlijkse summit van Airlines for Europe (A4E) zei dat ‘het ergste’ voor de luchtvaart als gevolg van corona nog moest komen.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Groene obligaties Schiphol

Groene obligaties Schiphol

03/04/2020

De Royal Schiphol Group heeft deze week ‘groene’ obligaties uitgegeven ter waarde van 750 miljoen euro. De uitgifte versterkt de eigen liquiditeitspositie ‘in deze buitengewone omstandigheden,’ zegt het bedrijf, onder…