Home / Luchtvaart / Slim en Duurzaam blijft bij het eigen plan, ondanks corona

Slim en Duurzaam blijft bij het eigen plan, ondanks corona

Slim en Duurzaam blijft bij het eigen plan, ondanks corona

De twintig bedrijven en instellingen uit de transportsector die in 2018 het plan Slim en Duurzaam lanceerden, hebben deze week in een update gezegd ondanks de coronacrisis kansen te zien voor een “duurzame luchtvaartindustrie die wereldwijd het verschil maakt.”

De organisaties spreken over “een enorme impact” van corona op de luchtvaart. “Ondanks de druk op onze organisaties nemen wij de verantwoordelijkheid om te blijven investeren in verduurzaming van de luchtvaartsector,” schrijven Schiphol, KLM, easyJet, Corendon, NS, TU Delft en VNO NCW en de andere deelnemers in de update.

Hoewel de Nederlandse luchthavens in april, mei en juni nagenoeg leeg waren en het aantal passagiers ook nu nog maar moeizaam op gang komt, houdt Slim en Duurzaam hoop. “Het vliegverkeer zal een belangrijke rol blijven spelen om Nederland verbon­den te houden met de wereld voor onze welzijn en welvaart,” stellen ze. “Nederland is een handelsland en pionier op het gebied van (duurzame) innovatie. We zien ondanks de crisis mogelijkheden om ons te blijven inzetten voor een duur­zame luchtvaartindustrie die wereldwijd het verschil maakt.”

Het doel van Slim en Duurzaam blijft onverkort “een significante verlaging van de CO2-emissies in de luchtvaart.”  De sector zou daarmee op termijn “een van de meest duurzame, comfortabele en snelle manieren van vervoer” kunnen zijn. In 2030 moet de CO2-uitstoot van de luchtvaart vanuit Nederland volgens dit plan zijn teruggebracht tot het niveau van 2005.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Heathrow kromp in juli 88 pct

Heathrow kromp in juli 88 pct

11/08/2020

Afgelopen juli reisden 860.000 passagiers via Heathrow, een krimp van 88 procent ten opzichte van juli 2019. De luchthaven constateert dinsdag wel een “lichte stijging” van het verkeer sinds het…

‘Enorme kansen’ BCD Travel

‘Enorme kansen’ BCD Travel

10/08/2020

BCD Travel heeft een nieuwe deal gesloten met SAP Concur voor zakelijke hotelreserveringen. BCD zegt dat overeenkomsten als deze in coronatijd “enorme kansen” bieden om “toegevoegde waarde te blijven leveren”…

Veel agressie door corona

Veel agressie door corona

10/08/2020

De Inspectie Leefomgeving en Transport zegt maandag zich zorgen te maken over de vele meldingen van “misdragende passagiers” aan boord van vliegtuigen, met vertrek van of aankomst op Nederlandse luchthavens….