Home / Luchtvaart / Skytrax Awards 2016

Skytrax Awards 2016

Skytrax Awards 2016

Het Britse luchtvaartadviesbureau Skytrax heeft de Airline Awards van 2016 bekendgemaakt. De ranglijsten voor categorieën als ‘World’s Best Airline’, ‘Best Cabin Staff, ‘Best lounges’ en prijzen voor de verschillende reisklassen van airlines worden samengesteld op basis van de input van miljoenen reizigers wereldwijd.

De beste Airline van 2016 is volgens de lijstjes van Skytrax Emirates, gevolgd door Qatar Airways en Singapore Airlines. De award voor ‘s werelds beste cabinebemanning is toegekend aan luchtvaartmaatschappij Garuda Indonesia. Op de tweede plaats in deze categorie ANA All Nippon Airways en derde Singapore Airlines.

De beste stoelen in economy class zijn respectievelijk te vinden aan boord van de vliegtuigen van Japan Airlines, Garuda Indonesia en EVA Air. De beste business class stoelen vindt men aan boord van Qatar Airways, gevolgd door Japan Airlines en Singapore Airlines. De first class stoelen van Emirates mogen zich de beste van de markt noemen, met een tweede plek voor Singapore Airlines en een derde plaats voor Etihad Airways.

Ook voor de beste luchthaven was er een prijs. Deze award ging naar Changi Airport in Singapore. De tweede en derde plaats waren voor Incheon International Airport in Zuid-Korea en de luchthaven van München.

De Golf-carriers en Aziatische maatschappijen waren ruim vertegenwoordigd in de ranglijsten. KLM eindigde in geen enkele categorie bij de laatste tien en ook Schiphol werd niet vermeld door Skytrax.

 

 

Lenneke Bosman
Door: | lenneke[at]zakenreis.nl | volg mij via @ lenneke_ZR
Lenneke Bosman schrijft sinds 2008 over de luchtvaart- en reiswereld. Met een achtergrond in de marketing van historische luchtvaart heeft zij ook ervaring opgedaan in de meetings- & incentivesbranche.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
KLM en IATA versus ACNL

KLM en IATA versus ACNL

20/10/2021

KLM keert zich tegen een nieuw systeem van slottoewijzing dat ACNL volgend jaar wenst door te voeren. De airline krijgt hierbij steun van brancheorganisatie IATA die de slotcoördinator voor de…

Frankfurt-Hahn Airport failliet

Frankfurt-Hahn Airport failliet

20/10/2021

De HNA-Group heeft faillissement aangevraagd voor luchthaven Frankfurt-Hahn waarin het Chinese bedrijf zelf grootaandeelhouder is. De airport zag ruim vóór de coronacrisis de aantallen passagiers en omzet al teruglopen, de…

8 november is de dag

8 november is de dag

18/10/2021

De Amerikaanse regering van president Biden heeft de dag bekendgemaakt dat de grenzen weer open zullen gaan voor iedereen die is gevaccineerd: over drie weken vanaf nu. En het lijkt…

Air Belgium breidt uit

Air Belgium breidt uit

14/10/2021

Air Belgium is donderdag begonnen vluchten uit te voeren naar Mauritius vanaf Brussels Airport, twee keer per week, met een nieuwe Airbus A330neo. Eerder nam de Belgische carrier Curaçao al…