Home / Luchtvaart / Singapore heeft straks weer de langste vlucht ter wereld

Singapore heeft straks weer de langste vlucht ter wereld

Singapore heeft straks weer  de langste vlucht ter wereld

Singapore Airlines (SIA) hervat in oktober dit jaar de non-stop verbindingen tussen Singapore en Newark, bij New York. De vlucht van 18 uur en drie kwartier zal dan de langste zijn die er bestaat.

De verbinding zal vanaf medio oktober dagelijks worden onderhouden. SIA zet op de route tweemotorige Airbus A350-900ULR’s in (URL staat voor ultra long range). De carrier heeft zeven van deze vliegtuigen besteld. In het toestel komen slechts 161 stoelen: 67 in business class en 94 in economy.

Een woordvoerder van SIA zegt in een toelichting tijdens de IATA-top in Sydney dat is gekozen voor een relatief laag aantal stoelen om het reiscomfort van de passagiers op de lange reis te vergroten. Singapore Airlines wil ook de route naar Los Angeles gaan vliegen, maar de datum voor lancering is nog niet bekendgemaakt.

Airbus A350
Het is niet voor het eerst dat Singapore Airlines ultralange routes bedient. Tussen 2004 en 2013 vloog de carrier ook non-stop tussen Singapore en New York, met een Airbus A340. De viermotorige A340 was een ‘kerosineslurper’ en is door SIA inmiddels uit de roulatie gehaald.

De Airbus A350 is een veel zuiniger toestel, evenals de Boeing 787 Dreamliner. De komst van deze twee nieuwe types toestellen heeft de ultralange vlucht vanuit kostenniveau weer aantrekkelijk gemaakt voor airlines.

Qantas vliegt sinds maart nonstop met een Boeing 787-9 Dreamliner op de route tussen Perth en Londen, een afstand van 14.500 kilometer. Met zeventien uur en twintig minuten is dit momenteel de op één na langste vlucht ter wereld. Koploper is Qatar Airways tussen Doha en Auckland, Nieuw-Zeeland, een reis van achttien uur en vijf minuten.

Vanaf eind dit jaar staat Singapore Airlines weer bovenaan.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Codeshare KLM en ITA 

Codeshare KLM en ITA 

05/12/2021

KLM en ITA Airways zijn een codeshare aangegaan, waardoor passagiers van beide carriers tickets kunnen boeken naar elkaars bestemmingen. KLM en ITA bieden daarnaast ‘gemakkelijke overstapmogelijkheden’ aan op de luchthavens…

FB-Miles langer geldig

FB-Miles langer geldig

04/12/2021

Flying Blue, de divisie voor frequent flyers van Air France-KLM, heeft de geldigheid van de gespaarde miles opnieuw verlengd. “Vanwege de coronacrisis hebben wij in 2020 beloofd dat wij u in…

NDC-deal Travelport en IAG 

NDC-deal Travelport en IAG 

02/12/2021

Travelport heeft een overeenkomst gesloten met de vier leden van de International Airlines Group (IAG) over NDC, de New Distribution Capability. Dit heeft het technologiebedrijf donderdag bekendgemaakt. IAG bestaat uit…

Trein wint terrein op vliegtuig

Trein wint terrein op vliegtuig

02/12/2021

Grote bedrijven nemen voor zakenreizen ‘steeds vaker’ de trein in plaats van het vliegtuig, zo blijkt uit een analyse van de Werkgroep Internationale Trein. Het onderzoek vond plaats vóór de…