Home / Luchtvaart / Singapore heeft straks weer de langste vlucht ter wereld

Singapore heeft straks weer de langste vlucht ter wereld

Singapore heeft straks weer  de langste vlucht ter wereld

Singapore Airlines (SIA) hervat in oktober dit jaar de non-stop verbindingen tussen Singapore en Newark, bij New York. De vlucht van 18 uur en drie kwartier zal dan de langste zijn die er bestaat.

De verbinding zal vanaf medio oktober dagelijks worden onderhouden. SIA zet op de route tweemotorige Airbus A350-900ULR’s in (URL staat voor ultra long range). De carrier heeft zeven van deze vliegtuigen besteld. In het toestel komen slechts 161 stoelen: 67 in business class en 94 in economy.

Een woordvoerder van SIA zegt in een toelichting tijdens de IATA-top in Sydney dat is gekozen voor een relatief laag aantal stoelen om het reiscomfort van de passagiers op de lange reis te vergroten. Singapore Airlines wil ook de route naar Los Angeles gaan vliegen, maar de datum voor lancering is nog niet bekendgemaakt.

Airbus A350
Het is niet voor het eerst dat Singapore Airlines ultralange routes bedient. Tussen 2004 en 2013 vloog de carrier ook non-stop tussen Singapore en New York, met een Airbus A340. De viermotorige A340 was een ‘kerosineslurper’ en is door SIA inmiddels uit de roulatie gehaald.

De Airbus A350 is een veel zuiniger toestel, evenals de Boeing 787 Dreamliner. De komst van deze twee nieuwe types toestellen heeft de ultralange vlucht vanuit kostenniveau weer aantrekkelijk gemaakt voor airlines.

Qantas vliegt sinds maart nonstop met een Boeing 787-9 Dreamliner op de route tussen Perth en Londen, een afstand van 14.500 kilometer. Met zeventien uur en twintig minuten is dit momenteel de op één na langste vlucht ter wereld. Koploper is Qatar Airways tussen Doha en Auckland, Nieuw-Zeeland, een reis van achttien uur en vijf minuten.

Vanaf eind dit jaar staat Singapore Airlines weer bovenaan.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
KLM-BCG ondersteunt Virgin

KLM-BCG ondersteunt Virgin

27/02/2020

Het partnerschap van KLM en de Boston Consulting Group voor de operationele digitalisering van luchtvaartmaatschappijen, heeft Virgin Atlantic als nieuwe klant binnengehaald. KLM-BCG zal Virgin ondersteunen bij het ‘optimaliseren en…

KLM grijpt in om corona

KLM grijpt in om corona

26/02/2020

KLM voert ‘drastische’ bezuinigingsmaatregelen door om de gevolgen van Covid-19, het coronavirus, het hoofd te bieden. Dit heeft financieel directeur Erik Swelheim in een uitgelekte, interne brief laten weten. “Het…

VCK Travel in zee met RPPC

VCK Travel in zee met RPPC

25/02/2020

VCK Travel is deze maand lid geworden van Rotterdam Port Promotion Council (RPPC), het netwerk van havenbedrijven in de Maasstad. VCK is ooit ontstaan vanuit de haven en het reisbedrijf…

Mailbox Transavia gehackt

Mailbox Transavia gehackt

24/02/2020

De mailbox van Transavia is in 2015 gehackt, waardoor de gegevens van 80.000 passagiers in handen van vreemden zijn gekomen. De airline zegt maandag dat de hack pas kort geleden…

Corona doodsteek voor HNA

Corona doodsteek voor HNA

21/02/2020

De Chinese overheid is van plan de verlieslijdende HNA Group te nationaliseren. HNA, met een reeks airlines in portefeuille en belangen in hotels en banken, sukkelde de afgelopen jaren al….