Home / Luchtvaart / Nieuwe first, business en economy class voor SIA

Nieuwe first, business en economy class voor SIA

Nieuwe first, business en economy class voor SIA

Singapore Airlines (SIA) heeft haar nieuwe generatie cabineproducten gelanceerd. Passagiers die vanaf september op bepaalde vluchten tussen Singapore en Londen reizen, zullen als eerste de nieuwe first, business en economy class kunnen ervaren. De nieuwe stoelen en KrisWorld, het in-flight entertainmentsysteem, zullen geleidelijk aan worden geïntroduceerd op andere routes, zodra er nieuwe toestellen in gebruik worden genomen.

Singapore Airlines investeert bijna €117 miljoen om de nieuwe producten te introduceren op de eerste acht Boeing 777-300ER toestellen. Het investeringsprogramma zal worden uitgebreid met de introductie van de Airbus A350-toestellen, die in de komende jaren worden afgeleverd.

First class

De nieuwe first class-stoel biedt passagiers volgens SIA meer comfort en privacy. Elke stoel is voorzien van een nieuw ‘fixed-back shell’ ontwerp met gebogen zijpanelen voor een duidelijke afbakening van de persoonlijke ruimte, wat zorgt voor meer privacy. Met een breedte van 89 cm en een bed dat is verlengd van 203cm naar 208 cm is dit één van de ruimste first class-producten in de lucht.

Een ergonomisch vormgegeven kussen en een verbeterde verstelbare hoofdsteun zijn geïntroduceerd voor meer zitcomfort. Een gestoffeerd hoofdeinde en een extra matras moeten ervoor zorgen dat passagiers genieten van een goede nachtrust.

Daarnaast is er een nieuw state-of-the-art in-flight entertainment systeem. First Class passagiers kunnen nu genieten van KrisWorld op een 61 cm LCD-scherm, met video touchscreen handsets.

Om ervoor te zorgen dat persoonlijke apparaten gemakkelijk zijn te bereiken, zelfs tijdens het opladen, zijn zowel eXport- als USB-poorten in een met leer bekleed opbergvak weggewerkt aan de zijkant van de stoel. HDMI-poorten zijn ook toegevoegd, zodat passagiers KrisWorld kunnen gebruiken als hun persoonlijke mediaspeler.

Business class

Business class

Business class

De nieuwe business class-stoel kan 132 graden naar achteren worden versteld en beschikt over een verbeterd ergonomisch zitkussen. De stoel is bovendien om te zetten tot een full-flat bed van 198 cm lang. De stoel heeft een zacht bekleed hoofdeinde kussen voor meer comfort.

Naar aanleiding van onderzoek naar de wensen van de business class-reiziger zijn twee nieuwe zitposities, de ‘Lazy Z’ en de ‘Sundeck’, ontwikkeld. Naar aanleiding van de wens van passagiers voor meer opbergruimte is er extra ruimte gecreëerd voor onder andere een laptop.

Andere nieuwe functies zijn onder meer een 46 cm LCD-scherm en een video touchscreen handset, waarmee passagiers kunnen genieten van de nieuwe generatie KrisWorld en een all-in-one paneel, waarin zich stroomvoorziening, een USB-, een eXport en een HDMI-poort bevindt.

Economy class

Economy class

Economy class

Elke economy class-stoel is uitgerust met een vernieuwde, eigentijdse bekleding en komt met vernieuwde kussens voor extra steun in de rug. Een ergonomisch vormgegeven hoofdkussen, die in verschillende hoogtes verstelbaar is, biedt een betere ondersteuning van de nek.

Passagiers kunnen ook hier gebruikmaken van het nieuwe KrisWorld in-flight entertainmentsysteem op een beeldscherm van 28 cm, met een touch-screen grafische gebruikersinterface (GUI), vergezeld van een video touchscreen handset.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
KLM-BCG ondersteunt Virgin

KLM-BCG ondersteunt Virgin

27/02/2020

Het partnerschap van KLM en de Boston Consulting Group voor de operationele digitalisering van luchtvaartmaatschappijen, heeft Virgin Atlantic als nieuwe klant binnengehaald. KLM-BCG zal Virgin ondersteunen bij het ‘optimaliseren en…

KLM grijpt in om corona

KLM grijpt in om corona

26/02/2020

KLM voert ‘drastische’ bezuinigingsmaatregelen door om de gevolgen van Covid-19, het coronavirus, het hoofd te bieden. Dit heeft financieel directeur Erik Swelheim in een uitgelekte, interne brief laten weten. “Het…

VCK Travel in zee met RPPC

VCK Travel in zee met RPPC

25/02/2020

VCK Travel is deze maand lid geworden van Rotterdam Port Promotion Council (RPPC), het netwerk van havenbedrijven in de Maasstad. VCK is ooit ontstaan vanuit de haven en het reisbedrijf…

Mailbox Transavia gehackt

Mailbox Transavia gehackt

24/02/2020

De mailbox van Transavia is in 2015 gehackt, waardoor de gegevens van 80.000 passagiers in handen van vreemden zijn gekomen. De airline zegt maandag dat de hack pas kort geleden…

Corona doodsteek voor HNA

Corona doodsteek voor HNA

21/02/2020

De Chinese overheid is van plan de verlieslijdende HNA Group te nationaliseren. HNA, met een reeks airlines in portefeuille en belangen in hotels en banken, sukkelde de afgelopen jaren al….