Home / Luchtvaart / SIA: geen problemen A350

SIA: geen problemen A350

SIA: geen problemen A350

Singapore Airlines is content over de Airbus A350, zegt Peter Tomasch, Regional PR Manager Europe tegen Zakenreis. SIA zet sinds deze week de A350 in, op de route vanaf Amsterdam. Concurrent Qatar Airways klaagt al langere rijd over de A350.

Singapore Airlines gunde Amsterdam de primeur met haar A350, die dagelijks heen en weer vliegt naar de stadstaat. Het toestel vervangt de Boeing 777 op de route. SIA heeft nu twee van de bestelde A350-900’s ontvangen. Met de eerste twee exemplaren voerde de carrier testvluchten uit in Azië. “De ervaringen waren uitstekend,” zegt Tomasch.

De A350’s van SIA hebben 253 stoelen in drie klassen: 42 in businessclass, 24 in premium economy en 187 in economy.

De A350 behoort net als de Boeing 787 Dreamliner tot een nieuwe generatie tweemotorige vliegtuigen voor de lange afstand, waarin veel composiet is verwerkt. De vliegtuigen zijn daardoor, zo claimen de fabrikanten, lichter, sterker, duurzamer en zuiniger.

Qatar Airways was begin vorig jaar de launch customer van de A350. De Arabische carrier ontving sindsdien acht toestellen, maar heeft veel problemen gemeld, onder meer met deuren en motoren. Qatar is de grootste klant voor de A350, met een totale order van tachtig toestellen, gevolgd door SIA met 67.

Singapore Airlines verwacht binnen een jaar elf Airbus A350-900 vliegtuigen in de vloot te zullen hebben. Naast de bestelling van 67 vliegtuigen heeft de Aziatische maatschappij nog een optie voor twintig extra Airbus A350-900 vliegtuigen.

 

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Van Aelst blijft aan bij Okura

Van Aelst blijft aan bij Okura

07/07/2020

Marcel van Aelst (72) is de nieuwe chairman van de Okura Nikko Hotel Management Company, de hoogste functie ooit voor een niet-Japanner in het bedrijf. In een interview met Zakenreis…

Opstart zakenreis? VCK helpt

Opstart zakenreis? VCK helpt

07/07/2020

VCK Travel heeft een white paper gepubliceerd, bestemd voor bedrijven, om hun zakenreizen post-corona weer op te starten. Het zakenreisbureau gaat in op vragen over ‘het nieuwe normaal’, zoals reisbeleid,…

Engelse grens open op 10 juli

Engelse grens open op 10 juli

06/07/2020

Reizigers uit zestig landen en gebieden, waaronder Nederland, zijn vanaf 10 juli weer welkom in Engeland – niet te verwarren met het Verenigd Koninkrijk – zonder in quarantaine te hoeven…