Home / Luchtvaart / Vraag in Europa daalt scherp, airlines schrappen vluchten

Vraag in Europa daalt scherp, airlines schrappen vluchten

Vraag in Europa daalt scherp, airlines schrappen vluchten

Brussels Airlines, easyJet en British Airways hebben aangekondigd de komende weken minder vluchten uit te voeren binnen Europa, met name naar Italië, vanwege een gedaalde vraag als gevolg van het coronavirus. Naar verwachting zullen andere airlines volgen.

EasyJet spreekt over een ‘aanzienlijke afname’ van de vraag naar stoelen op Noord-Italiaanse bestemmingen, door de uitbraak van Covid-19, het coronavirus. “Verder zien we ook een afnemende vraag in onze andere Europese markten. Als gevolg hiervan zullen we besluiten om sommige vluchten te annuleren, met name die naar en vanuit Italië. We blijven de situatie volgen en ons vliegschema aanpassen aan de vraag,” aldus de Britse carrier.

Brussels Airlines constateert ‘een algemene negatieve boekingstrend op bijna alle Europese markten’ en zegt dat Noord-Italië het hardst is getroffen. Ook de Belgische maatschappij verlaagt de frequentie daarom op een aantal routes. Vanaf Brussels Airport naar Milaan Linate, Milaan Malpensa, Rome, Venetië en Bologna gaat het om 30 procent minder vluchten, de komende twee weken.

British Airways neemt soortgelijke maatregelen en schrapt onder meer in de frequentie naar Italië. Andere airlines zullen naar verwachting de komende dagen ook stappen ondernemen. Het is voor een maatschappij voordeliger om twee of meer vluchten samen te voegen dan ze afzonderlijk te laten vliegen met een lage bezettingsgraad.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Groene obligaties Schiphol

Groene obligaties Schiphol

03/04/2020

De Royal Schiphol Group heeft deze week ‘groene’ obligaties uitgegeven ter waarde van 750 miljoen euro. De uitgifte versterkt de eigen liquiditeitspositie ‘in deze buitengewone omstandigheden,’ zegt het bedrijf, onder…