Home / Luchtvaart / Ryanair: feederen voor KLM

Ryanair: feederen voor KLM

Ryanair: feederen voor KLM

Ryanair vervangt haar losse vluchten door een netwerksysteem. De prijsvechter heeft onder meer KLM op het oog als een van de partners om feedervluchten voor te verzorgen. Dit heeft de Chief Marketing Officer, Kenny Jacobs, bekendgemaakt.

De Ierse airline hanteerde tot nu toe het gebruikelijke model voor een prijsvechter: verbindingen van A naar B, maar geen mogelijkheid om over te stappen. Netwerk-carriers, zoals KLM, zijn er daarentegen juist op gericht op luchthavens te zorgen voor aansluitingen van passagiers.

Ryanair gaat dit nu ook doen. De budgetmaatschappij wil op haar bases ervoor zorgen dat passagiers aansluitingen halen. In eerste instantie gaat het om eigen vluchten, daarna wil Ryanair ook aansluitingen maken voor vluchten met andere airlines.

Vanaf september dit jaar verzorgt Ryanair aansluitingen op long haul vluchten van Aer Lingus en Norwegian. Jacobs zei dat deals met andere airlines in de maak zijn. Hij zei te verwachten op den duur met alle leden van de International Airlines Group (Aer Lingus, British Airways, Iberia en Vueling) te zullen samenwerken, maar ook Lufthansa, Air France en KLM zijn wat Ryanair betreft geschikt als partners.

Het feederen op vluchten van andere airlines heeft vrijwel uitsluitend betrekking op intercontinentale verbindingen. Binnen Europa vliegt Ryanair naar vrijwel alle landen en hoofdsteden. In het verleden speelde de airline ook nog met de gedachte zelf long haul te gaan vliegen, maar dat idee is naar de achtergrond verdwenen.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
KLM: mondkapjes naar China

KLM: mondkapjes naar China

27/01/2020

KLM voorziet de crew op vluchten naar China sinds enkele dagen van mondkapjes, in verband met het daar heersende coronavirus. Dit zegt een woordvoerder tegen Zakenreis. Het dragen van de…

Eerste vlucht Boeing 777-9

Eerste vlucht Boeing 777-9

27/01/2020

Een Boeing 777-9 heeft zondag een eerste testvlucht afgelegd, nabij Seattle. De Amerikaanse fabrikant, die de vlucht van het nieuwe vliegtuig enkele malen uitstelde, zegt ‘tevreden’ te zijn over de…

Accor doet plastic in de ban

Accor doet plastic in de ban

24/01/2020

Accor wil binnen drie jaar alle plastic wegwerpartikelen voor de eigen hotelgasten verbannen en vervangen door duurzaam materiaal. De hotelgroep sluit hiermee aan bij het Global Plastics Initiative van de…

Air France vermijdt Wuhan

Air France vermijdt Wuhan

23/01/2020

Air France heeft de vluchtuitvoering naar Wuhan opgeschort wegens de uitbraak van het coronavirus in deze Chinese stad. De Franse partner van KLM is de enige Europese carrier die een…